Gorelo skladište na Slanačkom putu

Izvor: RTS, 20.Dec.2019, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorelo skladište na Slanačkom putu

Oko 15 sati vatrogasci su dobili dojavu o požaru u ulici Slanački put 26. Zapalilo se skladište iz koga je kuljao gust, crni dim. Prema prvim informacijama vatrogasaca, gorele su palete i plastika za reciklažu. Kuće u naselju su udaljene od mesta požara više stotina metara i nisu bile ugrožene vatrom.
U trenutku kada je ekipa RTS-a stigla na lice mesta, u 15.30, iz skladišta je još kuljao gust crni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dim. Prema rečima vatrogasaca, požar je već bio lokalizovan. 

Nedoumica je šta se u skladištu nalazilo. Prema prvim informacijama vatrogasaca, gorele su palete i plastika za reciklažu. 
Ono što smo čuli na licu mesta od stanara obližnjeg naselja je da je u pitanju skladište koje je firma "Set reciklaža" iznajmila i da je unutra bilo i starih kućnih aparata.
Od predstavnika "Set reciklaže" dobili smo pisanu izjavu u kojoj se kaže da su u magacinu gorele palete i stare vreće, a da su se u prostoriji pored nalazili stari televizori i tvrde da tu nije bilo požara.
Kuće u naselju su udaljene od mesta požara više stotina metara i nisu bile ugrožene vatrom.
Gradski zavod za javno zdravlje nije dobio dojavu od vatrogasaca da su u požaru oslobođene štetne materije.
Kako je za Beogradsku hroniku rekao dekan Hemijskog fakulteta Ivan Gržetić, prostor na kome je izbio požar je mali, a kuće na većoj udaljenosti od magacina koji je goreo, pa smatra da nema opasnosti po zdravlje stanovnika obližnjeg naselja.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.