Izvor: RTV 5, 26.Avg.2012, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gore kuće, šuma i trava (foto, video)

Požar u selima kod Čačka, Gornjoj Gorevnici, Srezojevcima i Miokovcima stavljen je pod kontrolu,  Većina od oko 180 meštana sela Gornja Gorevnica, gde je požar i počeo i naneo najveću štetu, provela je noć u svojim kućama i nije bilo organizovane evakuacije. U selu se oseća jak miris paljevine, a gust dim vije se nekoliko kilometara u širinu.
Prave razmere štete biće procenjene narednih dana, a Ministar gradjevine Velimir Ilić rekao je da Čačak obezbedio 12 stanova za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << porodice kojima su kuće ugrožene, kao i da će domaćinstvima koja su ostala bez kuća biti obezbedjen smeštaj. Vatra ponovo plamti i na Tari, u reonu sela Zaovine, u opštini Bajina Bašta, na području sela Crnča i Gračanica  u opštini Ljubovija.
Gori i oko 100 hektara suve trave, niskog rastinja i šume u ataru sela Vrška Čuka, kod Zaječara, u neposrednoj blizini granice sa Bugarskom. 
Zbog opasnosti od širenja požara na graničnom prelazu Vrška čuka štab za vanredne situacije Zaječara doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji grada.  

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.