Goran Kljajević na slobodi

Izvor: Glas javnosti, 31.Jul.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goran Kljajević na slobodi

BEOGRAD - Goranu Kljajeviću, Sekuli Pjevčeviću i Jelici Živković, optuženima u procesu takozvanoj stečajnoj mafiji, Vrhovni sud Srbije ukinuo je pritvor i oni će se nadalje braniti sa slobode.

VSS je, kako je saopštio juče, uvažio žalbe Pijevčevića i njegovih branilaca, kao i branilaca Kljajevića i Živkovićeve i preinačio rešenje Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu, ukinuvši im pritvor. Prilikom odlučivanja, VSS je ocenio da nema osnova da se dalje zadržavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u pritvoru po tačkama dva i pet. Vrhovni sud je ocenio da je postupak toliko odmakao da su posebno teške okolnosti, navedene u obrazloženju prvostepenog rešenja Specijalnog suda, izgubile na značaju, jer su optuženi u međuvremenu izneli odbrane i prikupljeni su brojni dokazi, što znači da kvalitet navedenih okolnosti ne može biti isti u ovoj fazi krivičnog postupka kao na njegovom početku. Prema oceni VSS, razlozi navedeni u prvostepenom rešenju ne mogu se smatrati okolnostima koje ukazuju da bi okrivljeni mogli pobeći kada bi se sada našli na slobodi.

Prilikom donošenja odluke, VSS se vodio odredbama Zakonika o krivičnom postupku prema kojima vreme provedeno u pritvoru mora biti ksvedeno na najkraće potrebno vreme i da će sud ukinuti pritvor čim prestanu razlozi na osnovu kojih je određen.

Optužnicom je obuhvaćeno 36 osoba, koje se terete za zločinačko udruživanje, primanje i davanje mita, zloupotrebu službenog položaja i kršenje zakona od strane sudije. One su, prema optužnici, malverzacijama u privredi i nezakonitim stečajnim postupcima državu oštetili za oko 50 miliona evra.

Kljajević, bivši predsednik Trgovinskog suda u Beogradu, Živkovićeva, nekadašnja direktorka „Poštanske štedionice“, i Pjevčević, direktor KEB banke, uhapšeni su u aprilu 2006. godine.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.