Izvor: B92, 22.Apr.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnjica NATO bombardovanja RTS-a

Beograd -- Članovi porodica i građani, u sredu rano izjutra u 02.16 sati položiće cveće na spomenik žrtvama bombardovanja zgrade Radio-televizije Srbije. Porodice obaveštavaju građane da će komemoraciju žrtvama na istom mestu održati u sredu u 13.30 časova. Tim povodom, u pismu javnosti, porodice podsećaju da je "avijacija NATO pogodila zgradu televizije pre četiri godine, 23 aprila, ubivši 16 tehničara, koje je uprava televizije izložila pogibelji uprkos upozorenjima zapadne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << alijanse da Miloševićevu televiziju smatra legitimnim vojnim ciljem".

Udruženje novinara Srbije zatržilo je u utorak utvrđvanje odgovornosti svih osoba koje su učestvovale u tom zlocinu. "Na četvorogodišnjicu njihovog žrtvovanja i brutalnog ubistva podsećamo da činjenica da je najodgovornijeg za tu tragediju stigla pravda, ne oslobađa odgovornosti druge koji su na bilo koji način učestvovali u realizaciji ovog gnusnog zločina", saopštava UNS. To udruženje očekuje "moralni sud svih koji se bave zaštitom ljudskih prava i slobodom medija, bilo da im je sedište u Beogradu ili Briselu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.