Izvor: B92, 29.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gaza u telu pacijenta 11 godina

Novi Sad -- U telu pacijenta Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici nađena gaza od prethodne operacije na Institutu.

Betin izvor iz Instituta rekao je da su doktori u telu pacijenta iz okoline Zrenjanina zaboravili gazu prilikom operacije obavljene pre 11 godina na Institutu u Sremskoj Kamenici, a gaza je otkrivena 15. marta tokom "reoperacije".

Portparol te ustanove Goran Trajkovski rekao je da će Institut tražiti odgovore od tadašnjeg rukovodstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ustanove, kao i da metodologija koja se danas koristi isključuje svaku mogućnost takve lekarske nepažnje.

Pacijent u proteklih 11 godina nije osećao smetnje zbog gaze u telu, a ponovo je operisan zbog drugih kardiovaskularnih smetnji i dobro se oseća, rekao je izvor.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.