GLAVU  SPASLA KAPA

Izvor: Kurir, 25.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GLAVU SPASLA KAPA

Reporteri Kurira posetili Jasmina H. (13) iz Beočina, koji se posle strujnog udara od 20.000 volti oporavlja u novosadskoj Klinici

NOVI SAD - Trinaestogodišnjem Jasminu H. iz Beočina, koji je prošlog petka preživeo strujni udar od 20.000 volti, kad je pokušavao da uzme žicu iz trafo-stanice, ni juče po dogovoru lekara, psihologa i majke Dragane nije rečeno da mu se otac ubio, pa mu je zbog toga na neodređeno vreme produženo bolničko lečenje.

Na Klinici za >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dečiju hirurgiju u Novom Sadu, gde se već nedelju dana uspešno oporavlja zatičemo Draganu Hadžić, Jasminovu majku.

- On je veoma osetljivo dete, pre dve godine, kad mu je umro deda, sedam dana je bio pod injekcijama zbog stresa, pa jednostavno ne znam kako i kada da mu saopštimo da mu je otac umro, za koga je tek posebno bio vezan. Sreća što je na glavi imao kapuljaču i kapu, pa je to bio neki izolator kad mu je glava u vreme strujnog udara dodirivala kalem u trafo-stanici. Stanje mu je bolje, kao što vidite, lagano priča i stalno me teši rečima: dobro sam, dobro sam... - uzbuđeno priča majka povređenog dečaka, koja je dozvolila da je slikamo sa sinom.

Od upravnika novosadske Klinike za dečiju hirurgiju, prof. dr Slobodana Grebeldingera saznajemo da je ono što je preživeo J. H. predstavlja pravi medicinski fenomen.

- Prava je sreća što strujni luk nije kompletno prošao kroz njegovo telo, čime bi mu bio ugroženo srce, a samim tim i život, što ne znam kako, ali se nije desilo. Znači nije bio sprovodnik, pa nije dobio duboke opekotine. Ovde je doveden sa opekotinama dela lica, prednje strane vrata i pazušne jame. On će vrlo brzo moći i na kućni oporavak, čim rešimo problem da mu se saopšti istina o pogibiji oca - objašnjava upravnik Grebeldinger.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.