Futog: Obesili psa, mučili mačiće

Izvor: B92, 24.Sep.2012, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Futog: Obesili psa, mučili mačiće

Novi Sad -- Pas obešen o drvo pronađen je pre nekoliko dana u Futogu, prenosi radio 021 tvrdnje stanovnika tog vojvođanskog mesta.

Kako su kazali meštani, mrtav mešanac je bio u zapuštenom delu Futoga, a na istom mestu su, prema svedočenjima meštana, nedavno nađeni i mačići sa ekserima zabijenim u oči. Kako kažu, pre ova dva slučaja, na istom mestu je pronađena i ubijena keruša koja je imala šest kučića.

Ovo mesto je divlja deponija, koja je dovoljno daleko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << udaljena od prvih kuća u Futogu da se ništa ne čuje. Meštani Futoga navode da se deo mesta u kojem su pronađene ubijene životinje naziva Pašnjak i da slučajeva zlostavljanja životinja ima sve više.

Koordinatorka Udruženja za zaštitu životinja Vojvodine Natalija Pejak smatra da vinovnike ovakvih događaja ne treba kažnjavati samo finansijski, već i društveno-fizičkim radom, jer u suprotnom, ako kažnjavanja ne bude, vinovnici će se osiliti i ovakvih slučajeva će, prema njenoj oceni, biti sve više.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Futog: Obesili psa, mučili mačiće

Izvor: medio.rs, 24.Sep.2012

Pas obešen o drvo pronađen je pre nekoliko dana u Futogu, prenosi radio 021 tvrdnje stanovnika tog vojvođanskog mesta.

Nastavak na medio.rs...

Futog: Mačiće ubili, psa obesili!

Izvor: Večernje novosti, 24.Sep.2012

MUČKI ubijena dva mačeta sa zabodenim ekserima u očima, obešen pas i mrtva kuja sa štencima su slika sa kojom su se stanovnici Futoga suočili u proteklih nekoliko dana. Na stravičan prizor od prošle nedelje na divljoj deponiji, mestu koje se zove Pašnjak, na izlasku iz Futoga, naišao je jedan...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.