Franko Simatović na slobodi

Izvor: S media, 11.Mar.2011, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Franko Simatović na slobodi

Sudsko veće Haškog tribunala odobrilo je zahtev za puštanje na privremenu slobodu - od 15. marta do 4. aprila - nekadašnjeg pomoćnika načelnika Službe državne bezbednosti Franka Simatovića, saopšteno je danas u Hagu.

Početkom meseca, iz Haškog tribunala najavljeno je da će rasprava o zahtevu za oslobadjanje Jovice Stanišića i Franka Simatovića Frenkija biti održana početkom aprila pošto su tužioci okončali izvodjenje dokaza protiv njih.

Ta >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << rasprava trebalo bi da traje od 7. do 12. aprila.

Bez datuma za izrecanje presude za "Oluju"

Svedoci vraćaju Šešelja

Bivši načelnik Službe državne bezbednosti Srbije Jovica Stanišić, i njegov pomoćnik Simatović optuženi su za zločine nad ne-Srbima tokom ratova u Hrvatskoj i BiH 1991-1995. godine.

Prema pravilima Tribunala, optuženi imaju pravo da zatraže puštanje na slobodu nakon što tužilaštvo završi svoj dokazni postupak.

Ukoliko sudije odbiju taj zahtev, sudjenje će biti nastavljeno izvodjenjem dokaza odbrane Stanišića i Simatovića.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.