Franko Simatović na privremenoj slobodi

Izvor: Vesti-online.com, 12.Mar.2011, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Franko Simatović na privremenoj slobodi

Sudsko veće Haškog tribunala odobrilo je zahtev za puštanje na privremenu slobodu - od 15. marta do 4. aprila - nekadašnjeg pomoćnika načelnika Službe državne bezbednosti Franka Simatovića, saopšteno je u Hagu.

Početkom meseca, iz Haškog tribunala najavljeno je da će rasprava o zahtevu za oslobadjanje Jovice Stanišića i Franka Simatovića Frenkija biti održana početkom aprila pošto su tužioci okončali izvodjenje dokaza protiv njih.

Ta rasprava trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bi da traje od 7. do 12. aprila.

Bivši načelnik Službe državne bezbednosti Srbije Jovica Stanišić, i njegov pomoćnik Simatović optuženi su za zločine nad ne-Srbima tokom ratova u Hrvatskoj i BiH 1991-1995. godine.

Prema pravilima Tribunala, optuženi imaju pravo da zatraže puštanje na slobodu nakon što tužilaštvo završi svoj dokazni postupak.

Ukoliko sudije odbiju taj zahtev, sudjenje će biti nastavljeno izvodjenjem dokaza odbrane Stanišića i Simatovića.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.