Francuska čeka dokaze protiv Haradinaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2017, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska čeka dokaze protiv Haradinaja

Zahtev srpskih vlasti za izručenje Ramuša Haradinaja razmatraće istražno veće Apelacionog suda u Kolmaru u Francuskoj pošto mu stigne sva neophodna dokumentacija za odlučivanje o izručenju, rečeno je danas Tanjugu u tom sudu.

Zahtev, koji moraju da prate akti o pokretanju istrage, određivanju pritvora i dokazi koji potkrepljuju sumnju, još nije stigao u taj sud u Kolmaru, rekla je Tanjugu zvaničnica tog suda zadužena za komunikacije Sandra Di Rosa.

Sud je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << međutim zvanično obavešten da Srbija traži izručenje Haradinaja na osnovu čega je protiv njega pokrenut postupak ekstradicije i zabranjeno mu je da napušta Francusku.

Nakon toga, Srbija je dva dana kasnije prosledila Francuskoj dokumentaciju prevedenu na francuski i prateće dokaze.

Haradinaj, koji je lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova, uhapšen je 4. januara na granici Švajcarske i Francuske po srpskoj poternici.

Istraga protiv Haradinaja pokrenuta je 2004. godine, suđeno mu je u Haškom tribunalu za ratne zločine, ali je 2012. oslobođen svih optužbi.

Srbija traži Haradinaja zbog sumnje da je izvršio krivična dela ratnih zločina protiv civilnog stanovništva na KIM u toku 1998. i 1999. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FRANCUSKA: Čekamo sve dokaze protiv Haradinaja

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2017

Sud je zvanično obavešten da Srbija traži izručenje Haradinaja na osnovu čega je protiv njega pokrenut postupak ekstradicije i zabranjeno mu je da napušta Francusku..Zahtev srpskih vlasti za izručenje Ramuša Haradinaja razmatraće istražno veće Apelacionog suda u Kolmaru u Francuskoj pošto...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.