Izvor: Blic, 08.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Foto-robot je nova lakrdija RDB-a

Foto-robot je nova lakrdija RDB-a

BEOGRAD - Jovo Ćuruvija, brat ubijenog novinara i vlasnika listova 'Dnevni telegraf' i 'Evropljanin' Slavka Ćuruvije, kaže za 'Blic' da je 'priča sa foto-robotom još jedna lakrdija KOS-a i RDB-a i bacanje prašine u oči javnosti'.

- Pre godinu dana napravljen je foto-robot u policijskoj stanici u Ulici 29. novembra. Zašto se to tek sada objavljuje? Kada već Mihajlović i vrh policije nisu u stanju da naručioce i počinioce >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ubistva izvedu na sud, neka angažuju stručnjake iz Skotland jarda ili FBI. Oni će imati hrabrosti da pitaju Miru Marković, Radeta Markovića, Vlajka Stojiljkovića i Nebojšu Pavkovića da li oni možda znaju ko je ubio Slavka? Oni se neće ustezati jer nisu služili prethodnom režimu, kao aktuelni ministar i njegovi generali - kaže Ćuruvija.

On ističe da je u priči o istrazi u slučaju ubistva Slavka Ćuruvije mnogo toga ostalo nerazjašnjeno. - Kako je moguće da u vreme bombardovanja i ratnog stanja KOS ništa ne zna? Da li je i ta tajna služba upletena? Gde je bio štab Državne bezbednosti? Ko je sedeo u kancelarijama 'Komercijalne banke' preko puta Slavkovog stana? Ovo su samo neka pitanja na koja su država, vojska i policija dužni da odgovore - kaže Ćuruvija.

Branka Prpa, nevenčana supruga Slavka Ćuruvije, nije želela da komentariše objavljivanje foto-robota ubice, jer je jedan od svedoka u ovom slučaju.

- Nadam se da će istraga doći do nekih značajnijih rezultata - rekla je Prpa. T. A.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.