Izvor: B92, 10.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Folk pevačica negira krivicu

Beograd -- Folk pevačica Lelica Adžemović negirala je da je počinila krivično delo odavanja službene tajne tokom prisluškivanja sudije VSS-a.

Optužnica tereti Adžemovićevu da je saznavši informaciju da policija prisluškuje telefone sudije Vrhovnog suda Srbije Ljubomira Vučkovića i okrivljenog Ljubinka Gobeljića, to saopštila Gobeljiću, nakon čega su optuženi prekinuli komunikaciju, pa policija nije uspela da otkrije da li je još neki sudija primio mito. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ona je pred sudskim većem kazala da nije tačno da joj je supruga zamenika specijalnog tužioca Mira Radovanović krajem avgusta rekla da se Gobeljić prisluškuje i da želi da se prekine svaka komunikacija.

Nakon toga, predsedavajuća sudskog veća sudija Radmila Dragićević-Dičić pročitala je optuženoj navode njene izjave iz UBPOK-a, kada je Adžemovićeva rekla da je Mira Radovanović 31. avgusta 2005. godine od nje to zatražila i da se posle toga i videla sa Gobeljićem. "Prema meni je u UBPOK-u vršen strašan pritisak i prilikom ispitivanja sam tri puta padala u nesvest. Pretili su mi hapšenjem, govorili su mi priznajte, Milan je priznao, Mira je priznala...", ispričala je optužena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.