Filmska pljačka banke

Izvor: Politika, 18.Mar.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmska pljačka banke

Nepoznati pljačkaši kao taoca poveli Nikolu Madžarevića, blagajnika ekspoziture Čačanske banke u Valjevu, iznudili mu šifru trezora i tako odneli višemilionsku sumu u dinarima i devizama

Valjevo – Ekspozitura Čačanske banke na uglu ulica Dušanove i Majora Ilića u centru Valjeva, prošle noći opljačkana je po scenariju koji se može videti samo u kriminalnim filmovima. Nepoznati i naoružani razbojnici, pretpostavlja se najmanje trojica, koji su kao taoca >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << poveli blagajnika Nikolu Madžarevića (33), komforno su ušli u banku i iz sefa odneli kao plen višemilionsku sumu u dinarima i devizama.

Prema nezvaničnoj izjavi Milana Aleksića, istražnog sudije Okružnog suda u Valjevu, koji je izvršio uviđaj i tek posle policijskog zadržavanja treba da sasluša iskaz blagajnika, slučaj je umnogome neobičan.Trojica pljačkaša prošle noći oko jedan čas neopaženo su ušla u kuću Madžarevića, udaljenu nekoliko stotina metara od banke, i dok je on ustajao iz kreveta navukli su mu oveću crnu kapu preko glave i očiju. Zajedno su se potom uputili do njegovog automobila „golf 2” parkiranog u blizini kuće, strpali ga u gepek uz pretnju, da će ubiti i njega i majku sa kojom živi. Od Madžarevića su tražili da im saopšti šifre. Pretpostavlja se da su tražili one od alarma u banci kao i broj za otvaranje sefa. Posle vožnje u gepeku, koje je ulicama grada potrajalo najmanje jedan čas, odnosno kada im je kidnapovani blagajnik saopštio tražene podatke uputili su se u banku u koju su ušli bez tragova nasilnog obijanja, i sasvim komforno prišli trezoru i sefu iz kojeg su odneli višemilionski plen.

Najverovatnije negde između dva i tri časa napustili su banku i odatle se „golfom” uputili magistralnim putem od Valjeva prema Loznici gde su u osam kilometara udaljenom mestu Ribari, u gepeku putničkog automobila ostavili blagajnika Madžarevića. Savetovali su mu, uz „vezivanje” sa pretnjama, da ne izlazi dok ne svane što je on i poslušao a potom se kao stoper dovezao do Valjeva i odmah obavestio policiju.

Istražni sudija Aleksić, kaže da ceo slučaj prate neobične i čudne okolnosti od one da nije pravilo da ključevi od sefa budu kod blagajnika, već mnogo višeg po rangu službenika takozvanog ključara. Čudna je okolnost da je na licu mesta zatečen izuzetno mali broj tragova i da banka, izuzev video-nadzora i alarmnog uređaja, nije imala noćno fizičko obezbeđenje. Uz sve ovo kao velika enigma je i podatak, koji su potvrdili blagajnik Madžarević i njegova majka, da nikada ne zaključavaju ulazna vrata na porodičnoj kući koja je juče bila pod policijskim nadzorom, dok je kako smo čuli vidno potreseni Nikola, najveći deo jučerašnjeg dana proveo u zgradi Policijske uprave u Valjevu.

B. Novović

[objavljeno: 19/03/2009]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pljačka Čačanske banke u Valjevu

Izvor: B92, 18.Mar.2009

Valjevo -- Naoružani pljačkaši kidnapovali su u noći između utorka i srede blagajnika ekspoziture Čačanske banke u centru Valjeva i primorali ga da im otkrije šifru sefa... Petorica naoružanih i maskiranih napadača kidnapovala su blagajnika Nikolu Madžarevića iz porodične kuće u Ulici majora...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.