Festival dokumentarnog filma od 23. marta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2015, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival dokumentarnog filma od 23. marta

Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma (BFDKF), najstarija domaća filmska manifestacija, ove godine će se održati od 23. do 29. marta u Domu sindikata, a na programu će biti svi dokumentarni formati, najavili su organizatori.

Festival će imati tri takmičarske selekcije: domaću, regionalnu i medjunarodnu. Domaći i regionalni autori takmičiće se u kategoriji dugometražnih, srednjemetražnih i kratkometražnih dokumentaraca, kratkih igranih, eksperimentalnih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << animiranih i studentskih filmova.

Umetnički direktor Festivala Mladen Matičević rekao je da će predstojeće izdanje festivala biti prvo zvanično prvenstvo Srbije u dokumentarnom i kratkometražnom filmu.

U regionu svake godine nastaje veliki broj vrhunskih i značajnih filmova sa temama koje su nam bliske, želimo da ih predstavimo beogradskoj publici i da kolegama omogućimo neposredno takmičenje za nezvaničnu titulu prvaka regiona u dokumentarnom i kratkometražnom filmu, rekao je Matičević.

U tri prateća programa na festivalu će biti prikazani kineski dokumentarci i filmovi o urbanom duhu Beograda nastali u protekloj deceniji, kao i selekcija filmova koji nisu uvršćeni u takmičarski program, ali zaslužuju da budu prikazani.

Autori filmova mogu da se prijave za učešće na festivalu preko onlajn aplikacije na internet adresi www.bfdkf.rs do 15. februara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Do 15. februara prijave za Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma

Izvor: Svet, 11.Feb.2015, 10:44

Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma (BFDKF), najstarija domaća filmska manifestacija, ove godine će se održati od 23. do 29. marta u Domu sindikata, a na programu će biti svi dokumentarni formati, najavili su organizatori.. Festival će imati tri takmičarske selekcije: domaću,...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.