Falsifikovali rešenje suda

Izvor: Blic, 13.Mar.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Falsifikovali rešenje suda

BEOGRAD - Zbog sumnje da su falsifikovali rešenje Vrhovnog suda Srbije na osnovu kojeg je aprila prošle godine Nehat Azizi, narko-diler iz Preševa, pušten iz niškog zatvora, policija je podnela krivičnu prijavu protiv više prijatelja ovog osuđenika, saznaje „Blic".

- U falsifikovanje rešenja Vrhovnog suda Srbije nije bio uključen niko iz tog ili nekog drugog suda, niti zaposleni u KPZ Niš, a proverava se sumnja da su još neki zatvorenici na ovakav način uspeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da izađu na slobodu pre odsluženja kazne - dodaje naš izvor.

U Upravi za izvršenje zavodskih sankcija juče nam je rečeno da su ovaj falsifikat rešenja najvišeg suda u Srbiji otkrili prilikom vanredne kontrole uslovnih otpusta i vanrednog ublažavanja kazne za nekoliko poslednjih godina. O svemu su obavestili policiju, Dušana Petrovića, ministra pravde i Vidu Petrović-Škero, predsednicu VSS. Azizi je, dodaje naš izvor, uhapšen i vraćen na izdržavanje preostalih tri i po godine zatvora.

Prevara je izvršena tako što su okrivljeni na lažno rešenje VSS kojim se Aziziju smanjuje kazna zatvora upisali broj pod kojim je VSS doneo rešenje kojim nekom drugom zatvoreniku odbija zahtev za vanredno ublažavanje kazne. Falsifikovali su i pečat suda. Fatalna greška bila je što su koverat sa navodnim rešenjem suda poslali direktno zatvorskoj upravi - dok VSS svoje odluke zatvorima dostavlja tako što ih šalje prvostepenom sudu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.