FILMSKA PLjAČKA NA PUMPI: Odneli 12 miliona dok su čuvari pili kafu!

Izvor: Večernje novosti, 27.Dec.2016, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FILMSKA PLjAČKA NA PUMPI: Odneli 12 miliona dok su čuvari pili kafu!

Na auto-putu kod Aleksinca, na "Lukoil" pumpi, razbojnici opljačkali blindirani kombi za prevoz novca. Sumnja se da su znali šifru sefa U SPEKTAKULARNOJ pljački blindiranog kombija za prevoz novca na "Lukoil" pumpi na auto-putu kod Aleksinca, razbojnici su odneli čak 12 miliona dinara! Nakon što su orobili vozilo "Sekuritas servisa" iz Beograda, oni su na skuteru pobegli u nepoznatom pravcu. Niška policija već dva dana intenzivno traga za pljačkašima, ali oni još nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << uhvaćeni. Detalje pljačke koja se dogodila 26. decembra snimile su sigurnosne kamere sa obližnje pumpe, i to je jedina "greška" ovog gotovo savršenog razbojništva. Dok su lopovi razbijali staklo na kombiju i odnosili plen, radnici obezbeđenja su pili kafu na pumpi. Da li su imali pomagače, tek treba da se utvrdi, ali je sasvim izvesno da su pljačku dobro isplanirali. Toliko su bili "detaljni" da su znali i koja je šifra sefa u kojem se čuvao novac. - Iskoristili su nepažnju radnika obezbeđenja Milana Žikića, iz Malče, i Dragana Jovanovića, iz Niša, i razbili staklo na kombiju marke "fijat" beogradskih registracija - rekao nam je izvor blizak istrazi. - Brzo su otključali sef, jer su očigledno znali šifru, i pokupili novac u torbe, a zatim se skuterom uputili ka Kruševcu. Koristili su sporedni put prema selu Prćilovce, u čijem ataru smo pronašli zapaljeni skuter. Iako su nosili kacige i maske, policija sumnja da razbojnici pripadaju "kruševačkom klanu". - Čudno je da su vozači kombija baš ovu pumpu izabrali da predahnu uz kafu, jer su imali loš pregled. Inače, sve vreme su bili leđima okrenuti prema vozilu, što je takođe čudno - pričaju nam radnici na pumpi. Spekuliše se još oko mnogih detalja, jer, navodno, razbojnici nisu mogli daleko da uteknu sa skuterom od pedesetak kubika. - Kretali su se brzinom traktora. Nije mi jasno kako nisu mogli da ih stignu kombijem - kažu upućeni. SASLUŠANI I VOZAČI SAZNAJEMO da su vozači Žikić i Jovanović iskusni profesionalci, koji već dugo godina rade u firmama za obezbeđenje. Žikić je jedno vreme obezbeđivao AIK banku u Nišu. Oni su u utorak dali iskaze policiji i zasada se protiv njih ne vodi postupak. Inače, ukradenih 12 miliona dinara je pazar koji je prethodno pokupljen sa dve pumpe. POBEGLI LOKALNIM DRUMOM PUMPA na kojoj se dogodila pljačka nalazi se tik uz auto-put i od lokalnog druma kojim su pobegli skuterom deli je žičana ograda. Iako na kapiji jasno stoji natpis da je upotreba kapije dozvoljena samo u službene svrhe, mnogi iskoriste obližnji divlji parking i svrate do pumpe.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

FILMSKA PLjAČKA NA PUMPI: Odneli 12 miliona dok su čuvari pili kafu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Dec.2016, 08:37

Na auto-putu kod Aleksinca, na "Lukoil" pumpi, razbojnici opljačkali blindirani kombi za prevoz novca. Sumnja se da su znali šifru...U spektakularnoj pljački blindiranog kombija za prevoz novca na "Lukoil" pumpi na auto-putu kod Aleksinca, razbojnici su odneli čak 12 miliona dinara! Nakon što su...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.