Izvor: B92, 14.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FHP tuži SCG za nadoknadu štete

Beograd -- Fond za humanitarno pravo podneo je tužbu za nadoknadu štete.

Tužba je I Opštinskom sudu u Beogradu podneta za naknadu štete u ime oštećenog Antuna Silađeva, Hrvata iz Sonte, kojom se od Srbije i Crne Gore traži da mu nadoknadi štetu nastalu 1991. u incidentu koji su izazvali pripadnici Jugoslovenske narodne armije.

FHP navodi da je Silađev 1991. kao radnik vodoprivrednog preduzeća iz Sombora radio na obezbedjenju crpne stanice blizu bogojevačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mosta na Dunavu, gde je i živeo. Taj objekat je na granici s Hrvatskom, što je tada predstavljalo ratnu zonu koja se nalazila u delokrugu odgovornosti Novosadskog korpusa, navodi FHP. "Dva vojnika u uniformama JNA su ga 30. septembra 1991. pozvala da izađe iz stanice, a kada je on to učinio jedan od njih je pucao na njega i ranio ga. Potom vojnici su ga šutirali psujući mu mater ustašku i crnokošuljašku", navodi FHP.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.