Izvor: B92, 21.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FHP: Pojačan pritisak na Veće

Beograd -- Fond za humanitarno pravo smatra da se u procesu Đinđić pojačava pritisak na Veće Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu.

Državni organi nisu spremni da omoguće sudijama elementarne uslove za rad i poštede ih postupaka koji im izazivaju osećaj nezaštićenosti, navodi FHP u saopštenju, kao i da je pritisak pre svega usmeren na predsedavajućeg sudiju Marka Kljajevića, te da se podudara s nagoveštajem završetka dokaznog postupka.

Prema navodima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << FHP-a, Kljajeviću je uskraćena upotreba blindiranog automobila, neočekivano mu je promenjeno lično obezbeđenje, ukinut mu je službeni mobilni telefon, a predmeti koje vodi proveravaju se u njegovom odsustvu. FHP je ukazao i da je predsednica Vrhovnog suda Srbije Vida Petrović Škero nedavno zatražila od Kljajevića da objasni zašto se navodno odužio proces za ubistvo Đinđića.

Povodom dve godine od početka dokaznog postupka, FHP je naveo da je saslušano oko 60 svedoka, tri svedoka-saradnika i 11 veštaka, te da je pročitana obimna dokumentacija sa nalazima i mišljenjima veštaka iz zemlje i stručnjaka sa Instituta za kriminalistiku iz Visbadena.

FHP smatra da se mora imati u vidu da su protiv prvooptuženog Milorada Lukovića vođena još tri postupka - za "Ibarsku magistralu", ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića, kao i izdvojeni postupak protiv "zemunskog klana".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.