FBI sklapa mozaik serije ubistava

Izvor: Politika, 23.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FBI sklapa mozaik serije ubistava

Belgijska policija Smaila Tulju sumnjiči za smrt pet žena

Podgorica – Forenzičari crnogorske policije počeli su, posle do sada prikupljenih podataka, opsežne i precizne analize uzoraka nađenih na predmetima u stanu Smaila Tulje (67), nedavno uhapšenog i osumnjičenog za seriju monstruoznih ubistava u SAD, Belgiji i Albaniji.

Takođe, nezvanično saznajemo da uzorke iz Tuljinog stana traže i policije SAD, Belgije i Albanije, kako bi ih uporedili sa tamošnjim >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << dokazima i dokumentacijom o brojnim nerasvetljenim ubistvima za koje se sumnja da ih je počinio Smail Tulja.

Stručnjaci u laboratoriji Kriminalističkog centra u Podgorici rade na analizi krvi, vlasi, kao i tragovima sa predmeta koji su uzeti iz kuće osumnjičenog. Kad taj uzorak bude gotov, biće upoređen sa dokazima koje su agenti FBI doneli u Podgoricu, a uzorak DNK Smaila Tulje najverovatnije će biti poslat na analizu u Institut u Vizbadenu.

Jedan od inspektora crnogorske Uprave policije kazao nam je da belgijska policija svakodnevno insistira na opsežnoj i preciznoj istrazi i zahteva prikupljanje svih podataka, materijalnih dokaza i njihovu detaljnu analizu, kao i njihovu dostavu tamošnjim policijsko-istražnim organima. Belgijanci to traže jer kažu da je "reč o monstrumu" za koga osnovano sumnjaju da je tokom 1997. godine u blizini grada Monca izmasakrirao pet žena. Njihova tela policija je pronašla iskomadana i spakovana u kese za smeće.

Monstruozni ubica, rođen u Plavu i nastanjen u podgoričkom naselju Masline, u Ulici Nikole Đurkovića broj 21, do pre dva dana bio je osumnjičen za ubistvo najmanje šest žena, a samo dva dana potom za još pet u belgijskom gradu Monca.

N. Đurić - Đ. Brujić

[objavljeno: 23.02.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.