Evo šta je policiji rekla majka iz Vrabasa osumnjičena da je ubila svoju bebu

Izvor: BKTV News, 15.Avg.2017, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo šta je policiji rekla majka iz Vrabasa osumnjičena da je ubila svoju bebu

Porodica je još u šoku i ne može da poveruje u sumnje koje se S. M. stavljaju na teret.

S. M. (33) iz Vrbasa, osumnjičenoj za ubistvo deteta pri porođaju, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Vrbasu je na predlog tužilaštva odredio pritvor do 30 dana.

Majka petoro dece, sumnjiči se za smrt novorođenčeta čije je telo pronađeno u ponedeljak u prepodnevnim satima u smeću na gradskoj deponiji u Vrbasu.

Po nezvaničnim saznanjima, S. M. posle >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << privođenja u policiju nije mnogo govorila o zločinu i o tome kako se prošle srede porodila u porodičnoj kući. Majka je nekoliko puta ponovila da ona nije usmrtila svoju tek rođenu bebu, i da je dečak rođen mrtav, odnosno da nije disao. Zbog čega je novorođenče zamotala u ćebe i stavila u orman, pa bacila u smeće nije objasnila.

Mrtvo dete, na gradsku deponiju je dospelo sa ostalim đubretom koje su radnici komunalnog preduzeća iz Vrbasa pokupili iz kontejnera sa gradskih ulica. Prilikom sortiranja smeća u ponedeljak oko 9.30, uočili su beživotno telo novorođenčeta i odmah alarmirali policiju. Nekoliko sati kasnije uhapšena je S. M. pod sumnjom da je usmrtila dete prilikom porođaja.

Ukućani S. M., koja sa suprugom i petoro dece živi u porodičnoj kući sa svekrom i svekrvom, nisu ni znali da je u drugom stanju, niti da se sama porodila u sobi. Tog 9. avgusta im se požalila da jako krvari zbog čega su je odveli u bolnicu u Vrbas, gde je ostala do petka, 11. avgusta.

Svekrva ove tridesettrogodišnje Vrbašanke kazala je da je S. M. po povratku iz bolnice bila slaba i malokrvna, i da od tada nije ustajala iz kreveta. Porodica je još u šoku i ne može da poveruje u sumnje koje se S. M. stavljaju na teret.

"Potpuno je posvećena porodici i deci. Muž joj radi kao autoprevoznik i često je odsutan od kuće, tako da je ona najviše brinula o mališanima od kojih najmlađe dete ima četiri, a najstarije 11 godina. Porodica joj je pomagala, ali je najveći deo tereta bio na njenim plećima", kaže jedna poznanica S. M.

Po rečima dr Danijele Budiše Ubović, kliničkog psihologa i psihoterapeuta, vrlo je važno napraviti razliku između postporođajne depresije i postporođajne psihoze.

"Kada je reč o postoporođajnoj depresiji, ona ne podrazumeva čedomorstvo. Postoporođajna psihoza može imati uticaja da majka bude agresivna prema detetu, ali je to onda poremećaj. Čedomorstvo mogu da počine i žene koje nisu neuračunljive", objašnjava dr Budiša Ubović.

Do čedomorstva može doći u slučajevima kada majka dete vidi kao trajnu prepreku u ostvarenju svojih želja i potreba. Takve majke nisu želele i planirale trudnoću.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.