Elezović posle karambola: Greškom sam nagazio gas umesto kočnice

Izvor: Blic, 14.Maj.2013, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elezović posle karambola: Greškom sam nagazio gas umesto kočnice

Dušan Elezović, predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke, koji je juče izazvao udes u kome su uništena četiri vozila, kaže da za "Blic" da je isparkiravao automobil i slučajno, umesto kočnice, pritisnuo gas.

- Da bi izbegao ženu, koja je u tom momentu prolazila, bio sam prinuđen da skrenem i udarim u parkirane automobile. Nisam imao alkohol u krvi, što je utvrdila i policija - kaže Elezović.

Elezović je u jednosmernoj ulici, vozeći prebrzo u suprotnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smeru od dozvoljenog, uleteo je „škodom oktavijom“ na parking u Ulici Novosadskog sajma i gotovo uništio tri parkirana automobila i svoje vozilo.

Incident se dogodio oko 10 sati, u momentu kada je tom ulicom prolazilo puno ljudi. U jednom momentu, tvrde očevici, čuo se silovit udarac, a očevici su bili u šoku kada su videli kako auto, kojim je upravljao Elezović, neverovatnom brzinom udara automobile na parkingu. Kako kažu, nikada niko takvom brzinom nije vozio njihovom ulicom, te da je prava sreća što prolaznici nisu bili povređeni.

- Supruga mi je uspaničeno javila šta se dogodilo, a kada sam došao i zatekao skoro potpuno uništene automobile, koji su od siline udarca pomereni za nekoliko metara, naježio sam se jer znam da mi je dete u to vreme prolazilo upravo preko ovog parkinga - kaže Vladimir Milosavljević.

- Gledala sam sa prozora ceo događaj. Bilo je zastrašajuće jer se auto kretao neverovatno brzo i samo mi nije jasno kako je smeo toliko da jurca kad tuda prolaze i pešaci, među kojima ima i dece. Nikada se ništo slično nije dogodilo - kaže stanarka, očevidac, koja nije želela da joj navodimo ime i prezime.

Na lice mesta, osim policije, koja je obavila uviđaj, izašli su i radnici osiguranja.

- Samo ću reći da ovako nešto još nisam video, od kako radim ovaj posao - izjavio je radnik osiguravajuće kuće.

Vlasnici automobila nisu želeli da daju izjave, ali su prokomentarisali da je materijalna šteta ogromna.

- Krenuo sam da registrujem automobil, kada mi je supruga javila šta se dogodilo. Sada ga neću ni registrovati. Šteta je ogromna i ne verujem da će auto moći da bude popravljen - kaže vlasnik oštećenog automobila „daevu“.

Sledi kazna u novcu i u poenima

Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, kaže da je kazna za vožnju u suprotnom smeru od šest do 20.000 dinara, plus dva kaznena poena.

- Ako takva vožnja izazove saobraćajnu nezgodu, kazna je od 10.000 do 40.000 dinara, plus tri kaznena poena, kolika je kazna i ukoliko je do udesa došlo usled neprilagođene brzine - kaže Okanović. On navodi i da prema snimcima sa mesta udesa saobraćajni znak za zabranjen smer nije postavljen po propisu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ELEZOVIĆ POSLE SUDARA: Greškom sam nagazio gas umesto kočnice!

Izvor: Telegraf.rs, 14.Maj.2013

Predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke, koji je juče izazvao udes u kome su uništena četiri vozila, kaže da je slučajno, umesto kočnice, pritisnuo gas

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.