Izvor: B92, 05.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozivna naprava pred sudom

Vršac -- Policija danas demontirala eksplozivnu napravu postavljenu ispod automobila parkiranog ispred Opštinskog suda u Vršcu.

Prema rečima policajaca, bomba ima 500 grama eksploziva sa upaljačem koji se aktivira daljinski. Istražni sudija Okružnog suda u Vršcu Cveta Kajević Grubišić izjavila je za B92 da je automobil-bomba bio parkiran na oko dva metra od zgrade Opštinskog suda.

"Odmah je obavešten SUP koji je izašao na lice mesta i obezbedio automobil >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i deo ulice oko Opštinskog suda i pozvane su Specijalne MUP-a za demontiranje ovih eksplozivnih naprava. Po dolasku tih jedinica utvrđeno je da se radi o eksplozivnoj napravi koja je trebalo da bude aktivirana daljinski sa mobilnog telefona", navodi Cveta Kajević Grubišić.

Prema nezvaničnim informacijama, automobil je vlasništvo bivšeg policajca Dragana Filipovića koji je trebalo da pred Opštinskim sudom u Vršcu odgovara po optužbi za iznudu.

Ministar pravde Dušan Petrović je u junu ove godine doneo odluku o podizanju nivoa bezbednosti u sudovima, kako bi se povećala sigurnost zaposlenih u sudovima i građana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.