Izvor: B92, 02.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozivna naprava na srpske kuće

Priština, Peć, Uroševac -- Nepoznata osoba bacila je oko 19 časova eksplozivnu napravu između kuća dve srpske porodice u selo Malo Rudare kod Zvečana.

U incidentu nema povređenih ni žrtava. Naprava je bačena između kuća Đura Markovića i Vladimira Antosijevića, gde je ostao krater. Na kućama je pričinjena materijalna šteta, oštećena je fasada i popucala su stakla. Slučaj je prijavljen Kosovskoj policijskoj službi, koja je obavila uviđaj.Prema izjavama očevidaca, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napadač je u vozilu nastavio put prema albanskim selima Lipa i Boljetin.

Kamenovan kombi koji je prevozio Srbe

Kombi koji je prevozio Srbe od Kosovska Mitrovice do Gračanice kamenovan je danas u 14.30 časova u blizini Gazimestana. U tom incidentu, niko od osam putnika nije povređen, a na vozilu je pričinjena znatna materijalna šteta. Nakon incidenta, prema navodima putnika, pripadnici Kosovske policijske službe su dopratili kombi do Gračance.

Po dolasku u Gračanicu putnici su policiji dali izjave o incidentu.

Još dva ubistva na Kosovu

Jučerašnje oslobađanje Ljimaja i Musljiua u zasenak bacilo dva ubistva na Kosovu. Portparol Kosovske policijske službe Refki Morina potvrdio je da je preksinoć u Peći ubijena jedna osoba. Mladić se vozio svojim automobilom, a na njega su pucale za sada nepoznate osobe. Mladić, čiji identitet Morina nije naveo, preminuo je na licu mesta.Drugo ubistvo dogodilo se juče, nešto posle 16.00, u Uroševcu. Tri maskirane i naoružane osobe opljačljkale su jednu zlataru i ubile vlasnika, a ranjen je policajac koji je intervenisao. On je smešten u bolnicu i nalazi se van životne opasnosti, rekao je Morina i dodao da je istraga u toku, za B92 javlja novinarka Radija KiM Marijana Simić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.