Izvor: Blic, 03.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksploziv nije podmetnut Tanji

Eksploziv nije podmetnut Tanji

UŽICE - Smrt Tanje Ćosić (34), pevačice iz Užica, koja je poginula u ponedeljak kada je podmetnuta eksplozivna naprava digla u vazduh njenu 'škodu feliciju' u trenutku dok je ulazila u vozilo, i dalje je obavijena velom tajne. Ko je i kada postavio ekspozivnu napravu, da li je bomba bila namenjena njoj ili nekom drugom – pitanja su na koje za sada nije moguće dati odgovore.

Istrazi koja treba da utvrdi detalje i motive ubistva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tanje Ćosić, pomažu eksperti za eksploziv specijalizovane jedinice MUP-a iz Beograda. Oni su uzeli uzorke eksploziva i odneli na veštačenje.

- Najverovatnije nikada neće biti utvrđeno kako je došlo do eksplozije, odnosno da li je naprava bila tempirana ili daljinski aktivirana. U pitanju je velika količina eksploziva koja je uništila sve moguće tragove, kao što su upaljač i drugi mehanizmi - kaže Joviša Lazarević, istražni sudija Okružnog suda u Užicu.

Pretpostavka je, dodaje Lazarević, nakon nalaza obducenata, da je eksploziv aktiviran u trenutku kada je Tanja Ćosić sela u vozilo i stavila noge na komande.

U Užicu malo ko veruje da je bomba koja je usmrtila Tanju Ćosić bila namenjena njoj. Prema nezvaničnim saznanjima 'Blica', Tanja je u ponedeljak oko tri sata izjutra došla sama sa Zlatibora, gde je pevala u jednom kafiću. Parkirala je vozilo ispred zgrade u Ulici Jovana Sterije Popovića u kojoj je živela i otišla u svoj stan. Najverovatnije tokom noći neko je pod automobil postavio eksploziv, a nezvanično se spominje da je u pitanju osam do deset kilograma trotila. Ujutro oko 9.30 pošla je po roditelje i sina u selo, i tada je paklena naprava aktivirana.

U Ulici Jovana Sterije Popovića i dalje su vidljivi tragovi užasnog zločina, a u domu Ćosića lelek i neverica. Juče smo zatekli lekarsku ekipu užičkog Doma zdravlja koja je došla da ukaže pomoć Tanjinim roditeljima. Niko od njih nije bio u stanju išta da kaže o tragičnoj sudbini njihove ćerke.

Komšije popravljaju prozore popucale od detonacije i sležu ramenima.

- Srela sam je juče ujutro na stepeništu. Kao i uvek ljubazno se javila, a zatim istrčala iz zgrade. Nedugo zatim začula se jaka eksplozija. Bila je omiljena osoba, nikome nažao ništa nije učinila i nikome nije jasno ko je nju mogao da ubije - kaže komšinica Ćosićevih. V. Lojanica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.