Eksplozija u fabrici “Milan Blagojević” u Lučanima

Izvor: BKTV News, 25.Jun.2012, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u fabrici “Milan Blagojević” u Lučanima

U namenskoj industriji “Milan Blagojević” u Lučanima u 8.45 dogodila se snažna eksplozija. Jedan radnik lakše je povređen, rečeno je u Policijskoj upravi Čačak.
Nije bilo ozbiljnije povređenih. Radnik Radomir Zečević je zadobio lakše povrede od stakla koje je puklo od detonacije. Posle pregleda u Domu zdravlja i sanarinja povrede vratio se pogon.
Zečević je rekao da je bio na komandnom pultu koji se nalazi na spratu ispod prese koja je eksplodirala i da je započeo >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << uobičajeni proces rada kada se dogodila eksplozija.
Direktor Milovanović nam je objasnio da je do eksplozije došlo u pogonu na presama gde se proizvodi raketno gorivo, ali da se ceo proces odvija sa daljinskim komandama tako da u tom pogonu nije bilo radnika.
Ovo je treća eksplozija za poslednjih deset godina u toj fabrici.
Direktor Milovanović kaže da je u ovom trenutku najvažnije da nema ljudskih žrtava, a da će materijalna šteta biti nadoknađena jer je pogon osiguran.
Ekipe policije i vatrogasci su na mestu eksplozije i utvrđuje se nastala šteta.
Načelnik sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjh poslova Predrag Marić izjavio je da je u toku uviđaj koji treba da ustanovi detalje u vezi sa eksplozijom.
Preduzeće “Milan Blagojević – namenska” a. d. Lučani deo je odbrambene industrije Srbije i danas u oblasti baruta i eksploziva predstavlja u svetu priznatog proizvođača.
Posluje kao akcionarsko društvo zatvorenog tipa, u kome je 67,78 procenata kapitala u vlasništvu države i ima oko 1.000 radnika.
“Milan Blagojević – namenska” izvozi u 26 zemalja sveta – u Evropu, Aziju, Severnu i Južnu Ameriku. Priznanje za kvalitet proizvoda, kao najjači argument za dobar plasman na svetskom tržištu, potvrđeno je Sertifikatom sistema menadžmenta kvalitetom ISO 9001.
Izvor: RTS
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.