Eksplozija gasa raznela kuću

Izvor: Blic, 08.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija gasa raznela kuću

SEČANJ - U eksploziji zemnog gasa u kući porodice Tomović u selu Sečanj kod Zrenjanina, poginuo je Branko Tomović (41), dok su njegova majka Zora (60) i supruga Dušanka (27) teško povređene i trenutno se lekari bore za njihove živote. Prema prvim informacijama, eksploziju je izazvalo curenje gasa koji je eksplodirao kada je Zora upalila svetlo u kući.

U stravičnoj nesreći povređen je i Brankov i Dušankin petnaestomesečni sinčić Milan, koji se srećom nalazi van >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << životne opasnosti. Dečak je, kako kažu u Dečijoj bolnici u Novom Sadu, zadobio opekotine po telu.

- Oko 20 odsto tela je zahvaćeno opekotinama, uglavnom po leđima i ekstremitetima. Lice i vrat su nepovređeni i za sada možemo reći da je stanje mališana stabilno i da je van životne opasnosti - kažu u bolnici.

U Kliničkom centru u Novom Sadu nalaze se i Milanova majka i baka, koje su smeštene na odeljenju za reanimaciju.

- Pacijentkinje su dovezene sa teškim povredama, pre svega opekotinama velikih površina. Obe se nalaze u životnoj opasnosti, tako da su sve prognoze neizvesne - ističe dr Zoran Đermanov, načelnik Urgentne hirurgije u novosadskoj bolnici. On je istakao da je i pored borbe lekara, usled teških opekotina, Branko preminuo juče ujutro.

Nesreća se dogodila u subotu oko pet sati ujutru, u momentu kada su se u kući nalazili svi članovi porodice. U jednoj prostoriji spavali su Branko, Dušica i njihov sinčić, dok su u drugim prostorijama bili Brankovi roditelji Milan i Zora i njihova ćerka koja takođe ima malo dete.

- Sve se desilo u 5 sati ujutro, kada je supruga Zora pokušala da uključi svetlo u sobi. Istog momenta izbila je strahovita eksplozija koja je snaju Dušanku izbacila iz sobe. Pogoreli smo svi - kroz suze priča Milan Tomović, Brankov otac i Milanov deda. On je, kao i njegova ćerka, u eksploziji zadobio lakše opekotine po stopalima, dok je njegov drugi unuk, srećom, ostao nepoređen. Nakon eksplozije od kuće Tomovića ostale su samo nagorele zidine i zgarište.

- Lekari su nam rekli da je Milan van životne opasnosti, ali tragedija koja nas je zatekla je prevelika. Ne znam kako ćemo ovo preživeti - kroz suze kaže Milanov deda Milan Tomović.

Okupljene komšije i prijatelji su takođe u neverici da plin može da izazove ovakvu tragediju.

U zvaničom saopštenju zrenjaninske policije navodi se da je uzrok eksplozije akumulacija gasa u kući, ali se za sada ne zna da li je problem nastao usled kvara instalacija.

- Do nesreće je došlo usled isticanja zemnog gasa iz gradske instalacije, a o tačnim uzrocima nesreće može se govoriti nakon istrage - rekao je Željko Štrbac, iz Odeljenja za odnose sa javnošću SUP-a Zrenjanin, dodajući da je brzom intervencijom dežurnih ekipa požar ubrzo po nesreći saniran.

Branko Tomović biće sahranjen danas u 13 sati.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.