Izvor: B92, 07.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija cisterne u Pančevu

Pančevo -- Dve su osobe poginule, a jedna teško povređena u eksploziji kamiona-cisterne za prevoz nafte u Starčevu kod Pančeva.

U eksploziji je poginuo Zoran Kosović iz Starčeva, a Đura K. iz istog mesta je sa teškim telesnim povredama prebačen u beogradski Urgentni centar, gde je umro. Kako saznaje B92, do nesreće je došlo kada je radnik Zoran Kosović u dvorištu svoje kuće vario cisternu za prevoz naftnih derivata.

"Cisterna je vlasništvo Gorana R. iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Omoljice. U cisternoj su se nalazili ostaci nafte ili benzina, što će istraga dalje pokazati. Istraga je dalja u toku i nadamo se da će se utvrditi i odgovornosti određenih lica za ovakav događaj", kaže portparolka pančevačke policije Tanja Dakić.

Posle eksplozije izbio je požar na cisterni, koja se nalazila u dvorištu poginulog, pa su vatrogasci morali da intervenišu.

Eksplozija je bila toliko snažna da je Đuru K. odbacila preko kuće u susedno dvorište, saopštili su očevici. Na okolnim objektima u dvorištu poginulog i susedstvu popucali su prozori i polupan je crep.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.