Egereši: Ratni zločini se ne smeju zaboraviti

Izvor: Blic, 20.Jul.2011, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egereši: Ratni zločini se ne smeju zaboraviti

Presednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši je danas, povodom oslobadjujuće presude izrečene Šandoru Kepiru u prvostepenom postupku od strane budimpeštanskog suda, istakao da ratni zločini nikada ne zastarevaju, niti se smeju zaboraviti.

- Kepiro je dva puta bio osuđen krajem i nakon Drugog svetskog rata, što potvrđuje da svi počinioci zločina moraju da budu kažnjeni - dodao je Egereši, odgovarajući na pitanje na konferenciji za novinare posvećenoj 5. kampu tolerancije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mladih podunavskog regiona, koji će 24. jula biti otvoren u Bačkoj Topoli.

On navodi da smo "svi dužni da odamo počast nevino stradalim žrtvama bilo koje nacionalnosti, kako se nešto slično više nikada ne bi ponovilo, kako bi se stavila tačka na ružnu prošlost i otvorio put ka svetlijoj budućnosti".

- Iz tog razloga ne smemo da zaboravimo ni holokaust, ni raciju, ni nevine žrtve svih ratnih godina. Ni jedan zločin protiv čovečnosti ne zastareva, a svi ratni zločinci, da ponovim, moraju da budu kažnjeni - zaključio je Egereši.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.