EDVARD BROZ NA SLOBODI

Izvor: Kurir, 25.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EDVARD BROZ NA SLOBODI

BEOGRAD - Unuk Josipa Broza Tita Edvard Broz (57), koji je uhapšen zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće u kojoj je stradao Gojko Popović, oslobođen je juče po podne iz pritvora, posle pet dana provedenih iza rešetaka. Krivično vanraspravno veće ukinulo mu je pritvor i Broz će se braniti sa slobode.

Ispred kapije Okružnog zatvora u Bačvanskoj ulici Broza su dočekali sin Edvard mlađi, kum Slobodan Stojković i advokat Vladimir Petrović. Posle razmenjivanja pozdrava Titov >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << unuk je prišao okupljenim novinarima. Odgovarajući na pitanja, Broz je rekao da je dobrovoljno došao u Srbiju.

- Znao sam šta me čeka. Zato sam i došao, da jednom za sva vremena rešim taj problem. Pregovori sa Evropskom unijom su počeli i nadam se da će pravna država uraditi svoj posao - rekao je Edvard Broz, vidno uzbuđen. Dodao je i da je tretman u pritvoru bio veoma korektan, a u Beogradu će ostati do suđenja. O ishodu sudskog postupka nije želeo da govori, već je istakao da to „ovisi o sudu i okolnostima“.

- Nadamo se najboljem - dobacio je Brozov kum Slobodan Stojković. Dan ranije, na saslušanju kod istražnog sudije, izjavio da ga je godinama mučila savest i da je posle toliko godina odlučio da se odazove pozivu suda. Toliko je dugovao svom prijatelju.

Za Titovim unukom Okružni sud raspisao je poternicu u februaru 1993. godine zbog saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom. On je uhapšen na graničnom prelazu Batrovci u trenutku kada je iz Hrvatske nameravao da uđe u Srbiju. Saobraćajna nesreća dogodila se 20. avgusta 1992. godine u Zemunu. Tada je tragično stradao Brozov najbolji prijatelj Gojko Popović, dok su on i njegov sin bili teško povređeni. Odmah posle nesreće Broz je otišao u Zagreb i sa njim je transportovan njegov sin, koji je bio u komi. U momentu nesreće osim Popovića u kolima bili su i Edvard mlađi, Žarko i Bojan Pejić.

Edvard Broz, inače sin Žarka Broza i Tereze Kujundžić, sumnjiči se da je nesreću izazvao zbog velike količine alkohola u krvi. Do nesreće je došlo kada je Broz vozeći BMNJ Ugrinovačkom ulicom udario u „mercedes“ koji je dolazio iz suprotnog pravca.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.