Džipom sleteli u jezero, dvoje stradalo

Izvor: Politika, 28.Jan.2015, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džipom sleteli u jezero, dvoje stradalo

Utopili se direktorka i službenik turističke organizacije Prijepolje a isplivao treći putnik, vlasnik turističke agencije

Užice – Dvoje putnika iz džipa prijepoljskih registarskih oznaka, koji je juče ujutro sleteo s magistralnog puta u Zlatarsko jezero kod Kokinog Broda, nastradalo je, a jedan je uspeo da se spase.

Nezvanično saznajemo da su stradali zaposleni u prijepoljskoj Turističkoj organizaciji: direktorka TO Prijepolje Ivana Rakonjac (28) i >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << njen saradnik iz te organizacije Safet Planić (48) koji je upravljao džipom „čiroki”.

Traganje za njihovim telima, dok ovo javljamo, treba da počnu ronioci Žandarmerije iz Beograda. Treći putnik vozila, Goran Cmiljanović (54), vlasnik prijepoljske turističke agencije, uspeo je da se izvuče iz džipa koji je tonuo.

Poznata „crna tačka” na ovoj deonici magistrale, gde je dvadesetak ljudi poginulo u mnogim udesima tokom poslednje tri decenije što vozačima i nadležnima za puteve nije dovoljna opomena, ponovo je uzela svoj danak.

Džip sa troje putnika, kako je novinarima izjavio zamenik tužioca iz Prijepolja Petko Pucarević, najpre se tokom preticanja po klizavom putu zaneo i prešao na levu stranu, pa udario u jedan odron kraj kolovoza.

Potom se prevrnuo, probio nisku zaštitnu ogradu i sleteo niz strminu u jezero. Iz vozila je, jedva uspevši da sa mesta suvozača otvori vrata džipa koji se naglo punio vodom, jedino uspeo da ispliva Cmiljanović i domogne se obale. Na mestu ove nesreće, navode upućeni, jezero je duboko oko 30 metara.

Troje turističkih radnika putovalo je iz Prijepolja u Užice na poslovni sastanak. Nesreća se dogodila oko devet časova, na petom kilometru puta od Nove Varoši. U pomoć stradalima brzo su pritekli policija i spasilačke ekipe.

B. Pejović

objavljeno: 28.01.2015.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.