Džip uleteo u školsko dvorište

Izvor: B92, 14.Dec.2011, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džip uleteo u školsko dvorište

Leskovac -- Vozač džipa koji je posle preticanja povredio dvoje učenika i nastavnicu lišen je slobode. Uz krivičnu prijavu biće priveden istražnom sudiji.

Povređeno dvoje učenika, od kojih je jedna učenica životno ugrožena, vozač i nastavnica Hemijske škole.

Prema saznanjima iz policije, ali i prema rečima očevidaca, za volanom džipa bio je bivši funkcioner JUL-a i bivši predsednik leskovačke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlade Krsta Stojanović (72).

Učenica trećeg razreda Hemijske škole prebačena je u Klinički centar u Nišu i u životnoj je opasnosti u traumatizovanom stanju.

"Za pet sati izvedeno je nekoliko operacija u kojima je učestvovalo 10 lekara", rekli su u upravi KC.

Prema rečima nadležnih, sanirane su povrede karlice, mekih tkiva donjeg stomaka i prelomi nogu.

Profesorka, koja je zadobila teže povrede, je u leskovačkoj bolnici.

Učenik je zbrinut na mestu udesa, jer je lakše povređen. Incident se, prema rečima očevidaca, dogodio za vreme malog odmora, između 11.30 i 11.40 u Vlajkovoj ulici, gde je zgrada škole "Božidar Đorđević Kukar".

On se džipom kretao velikom brzinom iz pravca Vučja kada je, prema rečima očevidaca, izgubio kontrolu nad vozilom, udario u jedan kamion, prešao na drugu stranu kolovoza, udario u jedan automobil, a potom uleteo i u školsko dvorište, udarivši na učenike koji su bili na odmoru.

Kako je rečeno agenciji Beta, povređena je profesorka matematike Danijela Rajković Jovanović, koja je prebačena u Urgentni centar leskovačke bolnice, dok je teško povređena učenica, posle pomoći u Urgentnom centru, prebačena u Kliničko-bolnički centar u Nišu.

Očevidac događaja Dragana Šelić, nastavnica praktične nastave, rekla je da bi tragedija bila daleko veća da džip nije udario u jedan automobil, parkiran u samom dvorištu.

"Deca su bila na malom odmoru i u trenutku incidenta su ulazila u dvorište kada ih je džip pokosio. Deca su vrištala i bežala na sve strane", rekla je Dragana Šelić.

Policija je blokirala ulicu i preusmerava saobraćaj dok vrši uviđaj. Na mestu nesreće se vidi i veća lokva krvi.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz,   Incident

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nesreća u Leskovcu

Izvor: RTS, 14.Dec.2011

Dvoje učenika i profesorka Hemijske škole u Leskovcu povređeni kada je džip uleteo u školsko dvorište. Jedna učenica životno ugrožena. Policija uhapsila vozača džipa.

Nastavak na RTS...

D; žipom uleteo u školu

Izvor: Danas, 14.Dec.2011

; ; ; ; ; ; ; Dvoje u; čenika i profesorka u Srednjoj hemijskoj školi „Božidar Đorđević Kugar“ povređeni su juče u dvorištu te leskovačke škole oko 11,30 kada je na njih džipom naleteo Krsta Stojanović, bivši funkcioner JUL-a i do 2000. predsednik gradske vlade.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.