Džipom gazio po školskom dvorištu

Izvor: Politika, 14.Dec.2011, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džipom gazio po školskom dvorištu

Teško su povređeni učenica, učenik i profesorka Hemijske škole „Božidar Đorđević Kukar” u Leskovcu kada je, za vreme odmora, u školsko dvorište uleteo džip „mercedes” kojim je upravljao Krsta S. bivši funkcioner JUL-a i bivši predsednik Opštinskog veća u Leskovcu.

Prema izjavama očevidaca, džip se velikom brzinom kretao u pravcu Vučja. Udario je najpre u kamion, a potom u automobil „astra”, odbio >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << se, udario u školsku ogradu čiji je deo porušio, uleteo u dvorište i pokosio učenike i profesorku.

Portparol Policijske uprave u Leskovcu Boban Zdravković potvrdio je za „Politiku” da je u nesreći povređeno dvoje učenika, profesorka i vozač džipa.

Sedamnaestogodišnja učenica je posle nesreće hitno iz Leskovca prebačena u Klinički centar u Nišu, gde je odmah podvrgnuta komplikovanoj operaciji. Juče posle 16 časova u KC Niš rečeno nam je da hirurški zahvat još traje, kao i da su prognoze oko ishoda operacije nezahvalne, jer je još životno ugrožena. Rečeno nam je da se preduzimaju maksimalne mere da ona bude spasena.

Profesorka Rajković-Jovanović takođe je teško povređena i zadržana je na lečenju u leskovačkoj bolnici. Po podne saznali smo i da je vozač Stojanović saslušan u leskovačkoj policiji, kao i da će protiv njega biti podneta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

T. T. – M. M.

objavljeno: 14.12.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.