Izvor: B92, 15.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Džet set" i novopazarski SUP

Novi Pazar -- Pazarski MUP saopštio da nije primetio zloupotrebe u klubu "Džet set", bivši načelnik sumnja da je policija bilo šta proveravala.

Policijska uprava u Novom Pazaru je, nakon provera navoda B92, saopštila da nema saznanja o prostituciji i zlostavljanju devojaka u noćnom baru "Džet set"i da ne postoji razlog za ispitivanje odgovornosti policije. Nije jasno koliko je dugo policija radila na tom slučaju jer je ekipa B92 uspela da utvrdi bar jedan očevidan prekršaj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Naime, devojke koje rade u lokalu nisu po zakonu čak ni adekvatno prijavljene. B92 je istražujući došao do podataka da Branka Ružić, vlasnica noćnog bara, neke od devojaka koje je obnažene predstavila javnosti drži od 2004. godine u poslu, a da za njih nije plaćala porez državi.

Devojka Marija K, na primer, nema ni overen ugovor o radu niti je evidentirana u PIO fondu.

Bivši načelnik novopazarske policije Suad Bulić sumnja da je policija u tom gradu bilo šta proveravala. "Frapiran sam saopštenjem policije u Novom Pazaru da su oni proverili sami sebe, da su proverili sve i da nakon tih provera u Novom Pazaru ne postoji ništa što ukazuje da postoji prostitucija ili bilo kakva trgovina ljudima", kaže on.

"Sumnjam u celu priču kada je u pitanju rad policije u Novom Pazaru. Ili neko ne sme da radi ili ne želi da radi ili ne zna da radi ili neće da radi, ili su na bilo koji način ucenjeni ili žele da prikrivaju sve ono što se ovde dešava", kaže Bulić.

Jedna od devojaka koja je radila u "Džet setu", a o čijoj sudbini je prošle nedelje za B92 svedočio somborski policajac, u međuvremenu je preminula.

Vlasnica "Džet seta" potvrdila je za B92 da je ta devojka radila u njenom lokalu, ali da je, koliko je njoj poznato, preminula od bolesti srca. To, po njenim rečima, nije usamljen slučaj.

"Kod mene je bio veliki broj devojaka iz Srbije i SFRJ. Znači, koja god devojka da je umrla, a umrlo je njih sedam koje su radile po Pazaru, treba da se krivimo ja i Hasib?", kaže Branka Ružić, vlasnica lokala.

B92, međutim, podseća šta je o sudbini devojke rekao 7. marta policijski operativac iz Sombora: "Bila je vezivana selotejp-trakom, skidana gola, ležala na betonu par dana."

Bivši načelnik novopazarske policije naglašava da MUP Srbije treba aktivno da se uključi i proveri rad pojedinih novopazarskih policajaca, bez čije pomoći Brankica Ružić ne bi imala hrabrosti da organizuje nesvakidašnju konferenciju za novinare.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.