Džajiću prijava i za transfer Stankovića

Izvor: Blic, 02.Jul.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džajiću prijava i za transfer Stankovića

BEOGRAD - Protiv Dragana Džajića, bivšeg direktora Crvene zvezde, narednih dana biće podneta krivična prijava i zbog malverzacija oko transfera Dejana Stankovića u rimski Lacio 1998. godine, saznaje „Blic" iz vrha beogradske policije. Očekuje se da istraga bude proširena do 5. jula, jer tada Džajiću i bivšim funkcionerima Zvezde Vladimiru Cvetkoviću i Milošu Marinkoviću ističe pritvor, koji će im najverovatnije ponovo biti produžen za još mesec dana.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Protiv Zvezdinih čelnika do sada je tri puta dopunjavana istraga, uvek pred samo isticanje pritvora. U trenutku kada su bili saslušani skoro svi svedoci oko transfera Gorana Drulića u špansku Saragosu, policija je početkom marta podnela novu krivičnu prijavu zbog malverzacija oko transfera Zorana Njeguša u Atletiko iz Madrida, pa je funkcionerima Zvezde produžen pritvor. Slična situacija se ponovila i sledećih meseci, kada je istraga proširena i za transfere Nemanje Vidića i Perice Ognjenovića.

Prema najnovijim podacima policije, Dejan Stanković je pre 10 godina prešao u Lacio za tada rekordnih 27 miliona maraka, ali su se u transakcijama „izgubila" četiri miliona maraka. Novac za transfer bio je uplaćen na račun jedne firme na Kipru, na čijem čelu je bio tadašnji funkcioner SPS-a, koji je bio i u upravi Zvezde.

Inače, Dejan Stanković je nedavno, dok je s reprezentacijom bio na pripremama u Kovilovu, razgovarao s inspektorima za privredni kriminal i, kako saznajemo, naveo da su Džajić i rukovodstvo kluba bili korektni prema

Operacija prostate

Draganu Džajiću bi uskoro trebalo da bude operisana prostata na VMA, ali se čekaju dodatne zdravstvene analize, pošto ima problema sa krvnim pritiskom. On se od 23. aprila nalazi na lečenju u toj bolnici.

njemu i da nije finansijski oštećen. Policiji je tada izjavu dao i Nemanja Vidić zbog čijeg je transfera u moskovski Spartak proširena istraga protiv Džajića i Marinkovića. Posle saslušanja pred istražnjim sudijom, Vidić je rekao da mu je „žao što je Džajić u pritvoru i što mu se sve to dešava". Ni Perica Ognjenović, koji je juče saslušan u Palati pravde, nije teretio Džajića i Cvetkovića da su uzeli deo novca od njegovog transfera u madridski Real, za šta ih tužilaštvo tereti. Bivši napadač Zvezde rekao je novinarima: „Ti ljudi mi nisu učinili ništa nažao".

Kako saznajemo, Ognjenović je istražnom sudiji rekao da on nije pregovarao sa Džajićem i Cvetkovićem prilikom prelaska u kraljevski klub. On je tvrdio da je razgovarao sa predstavnicima Reala, a da je njegov menadžer kontaktirao s predstavnicima oba kluba. Bivši prvotimac Zvezde ispričao je da je s menadžerom otišao u Madrid nekoliko dana pre kraja prelaznog roka. Ognjenović je naglasio da su pregovori u Madridu „bili teški" i da je dogovor postignut pet minuta pre isteka prelaznog roka. On je napomenuo da mu je isplaćena cela dogovorena suma.

U Palati pravde juče su saslušani i nekadašnji članovi Upravnog odbora Zvezde - Dragan Tomić i Dušan Maravić. Tomić je tvrdio da se ničeg ne seća, jer je istovremeno bio predsednik Skupštine Srbije i direktor NIS-a. Maravić je detaljno svedočio o prodaji Ognjenovića, rekavši da je on prodat za tri miliona maraka, a od toga su Zvezdi pripala dva.

Dan pre Ognjenovića, istražni sudija je saslušao i Dragana Džajića, koji je dovezen sa VMA. Bivši direktor Zvezde negirao je da je učestvovao u pregovorima o transferu Ognjenovića i naglasio da je samo potpisao ugovor kada je iz madridskog kluba stigao faks da je sve u redu u vezi s prelaskom i kada je Upravni odbor odobrio prodaju ovog fudbalera.

Bivši čelnici Zvezde uhapšeni su 5. februara.

Izjave fudbalera na saslušanju



Zoran Njeguš


Potpisao sam blanko papir

Njeguš je rekao da je 4. maja 1998. godine potpisao ugovor o prelasku u Atletiko iz Madrida i da je od svog menadžera saznao da je Zvezda kao obeštećenje dobila sedam i po miliona maraka i da on ništa od tog novca nije ni tražio.



Goran Drulić


Nisam dobio dva miliona

Drulić je rekao da je prilikom njegovog prelaska u špansku Saragosu, na njegovo ime, ali bez njegovog znanja, u „Komercijalnoj banci" otvoren račun. On je naveo da se Milošu Marinkoviću žalio da je dobio samo polovinu novca.



Nemanja Vidić


Sve su mi isplatili

Vidić je rekao da mu je isplaćen sav novac kada je prešao u moskovski Spartak. On je naveo i da ne zna o čemu se uprava crveno-belih dogovarala s čelnicima Spartaka. U vezi s njegovim delom ugovora, naglasio je da nije bilo nepravilnosti.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Džajiću sledi prijava i za transfer Dejana Stankovića u Lacio?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2008, 01:58

BEOGRAD - Protiv Dragana Džajića, bivšeg direktora Crvene zvezde, narednih dana biće podneta krivična prijava i zbog malverzacija oko transfera Dejana Stankovića u rimski Lacio 1998. godine, saznaje „Blic" iz vrha beogradske policije. Očekuje se da istraga bude proširena do 5. jula, jer...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.