Izvor: B92, 04.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojica navijača u pritvoru

Beograd -- Dvojici navijača određen je pritvor od 30 dana zbog napada na policajca na utakmici Crvene zvezde i Hajduka iz Kule.

Istražni sudija saslušao je kasno sinoć Miloša Zimonju i Slavišu Drakulu i doneo rešenje o sprovođenju istrage zbog krivičnog dela nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi. Treći uhapšeni zbog nasilja nad policajcem biće procesuiran pred sudijom za maloletnike u Okružnom sudu u Beogradu, jer ima manje od 18 godina.

Do napada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na pripadnika Žandarmerije Nebojšu Trajkovića došlo je u nedelju na poluvremenu utakmice Crvena zvezda - Hajduk iz Kule, dok je video kamerom snimao dve grupe navijača "crveno-belih" koji su se prethodno međusobno potukli.

Policajac je brutalno pretučen, zadobio je povrede grudnog koša i glave, kao i opekotine bakljama po licu, pa je smešten na Vojnomedicinsku akademiju.

Zakon o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama za krivično delo nasilničkog ponašanja predviđa novčanu kaznu od 50.000 do milion dinara, kao i kaznu zatvorska od tri meseca do 10 godina.

Povređeni policajac se oporavlja

"Policajac Nebojša Trajković, koga su na stadionu pretukli navijači Crvene zvezde, uspešno se oporavlja", izjavio je danas načelnik Klinike za plastičnu hirurgiju i opekotine Vojnomedicinske akademije prof. dr Marjan Novaković.

"Njegovo stanje je stabilno i, ukoliko se bude oporavljao kako predviđamo, mogao bi do kraja nedelje da bude pušten na kućno lečenje", rekao je Novaković.

Povređenog Trajkovića juče su posetili ministar unutrašnjih poslova Dragan Jočić i njegovi saradnici, kao i predstavnici Crvene zvezde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.