Dvojica mrtvih u obračunu klanova

Izvor: Politika, 12.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojica mrtvih u obračunu klanova

Ubijeni Miljan Miljković iz Niške Banje i Saša Martinović iz naselja "Nikola Tesla"

NIŠ – Pola sata pre ponoći, u noći između nedelje i ponedeljka, u Niškoj Banji se dogodilo dvostruko ubistvo. U Ulici Carice Teodore, ispred i u dvorištu jednog privatnog porodičnog objekta, ubijeni su Miljan Miljković (26) iz Niške Banje i Saša Martinović (24) iz niškog naselja "Nikola Tesla", dok su dvojica mladića teško ranjena ležala na pločniku i kolovozu ulice. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Ostali učesnici tuče i sukoba su se razbežali. Nezvanično se saznaje da je pored ubijenih bilo i ranjenih osoba i da su oni automobilom pobegli iz Niške Banje.

Kako saznajemo, najpre je došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba između dve grupe mladića. Koji minut kasnije sve je preraslo u revolveraški obračun. Pucnjava je, kažu očevici i stanari okolnih kuća, trajala punih deset minuta. Ovim poznatim turističkim mestom u gluvo doba noći najpre se čula rafalna paljba iz automatskog oružja, a potom i pojedinačni hici iz pištolja.

Nedugo posle pucnjave, iz okolnih porodičnih kuća stanari su pozvali policiju i hitnu pomoć, čije su ekipe brzo stigle na mesto događaja. Lekari su konstatovali smrt Miljana Miljkovića i veoma teške povrede Saše Martinovića kojeg je Hitna pomoć odmah prebacila u niški Klinički centar, gde je tokom noći operisan na Hirurškoj klinici, ali je i pored toga, oko četiri sata ujutru, preminuo na odeljenju intenzivne nege ove klinike.

Kako je saopšteno, uviđaj na mestu revolveraškog obračuna zajedno sa pripadnicima MUP-a obavili su istražni sudija Okružnog suda u Nišu Zoran Popović i zamenik okružnog javnog tužioca Mirjana Ilić. U zvaničnom policijskom saopštenju se ne navode nikakvi detalji pucnjave i pogibije dvojice mladića, ali se ističe da je u toku rad na utvrđivanju okolnosti.

Pretpostavlja se, budući da se otvoreno priča da su stradali mladići bili dosta problematični i često u sukobu sa zakonom, da je u pitanju obračun zbog neraščišćenih odnosa između dve grupe mladih ljudi koji su se bavili sumnjivim poslovima i već imaju dosijea u policiji zbog ranije kriminalne prošlosti.

Nezvanično se saznaje da je oko 23 časa u Nišku Banju i Ulici Carice Teodore, pred dvorište i porodičnu kuću Bojana Nikolića došao automobil u kojem su bile tri mlađe osobe. Tu ih je dočekala grupa "domaćih" mladića, ne zna se tačno da li su bila dvojica ili trojica i kratko su, kažu susedi, razgovarali i raspravljali se u dvorištu Nikolića. Potom je izbila velika svađa, koja se pretvorila u obračun vatrenim oružjem i tragediju.

Istraga je u toku.

T. Todorović

[objavljeno: 12.09.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.