Dvojica mrtvih u mafijaškom obračunu u Budvi

Izvor: Blic, 15.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojica mrtvih u mafijaškom obračunu u Budvi

BUDVA - Crnogorska policija i dalje traga za napadačima koji su prekjuče oko 18.30 sati u bašti budvanskog restorana „Jadranska straža" likvidirali Vladimira Rakočevića (33) iz Kolašina i ukrajinskog državljana Adelbera Šutoa (43), dok su Vladimira (31) i Željka Jankovića (29) iz Zemuna teško ranili.



Prema rečima očevidaca, žrtve su sedele za istim stolom u bašti restorana, kada su se pojavila trojica mladića i otvorila vatru na njih.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- Mislim da su napadači izašli iz restorana. Meci su fijukali na sve strane, nastala je vriska i nije se znalo ko na koga i odakle puca. U kafićima su se svi sklonili pod stolove, a narod na ulici je uspaničeno počeo da beži - kaže za „Blic" starija Budvanka, koja je sa svoje terase posmatrala obračun.

Tek kada je paljba utihnula, prisutni su videli u lokvi krvi nepomično telo Vladimira Rakočevića, a Šuto je preminuo za svega nekoliko minuta.

Vladimir Janković je zadobio prostrelnu ranu na potkolenici, a Željko više prostrelnih i ustrelnih rana u predelu trbuha i donjih ekstremiteta. Prema rečima, pojedinih očevidaca, u obračunu je ranjen i jedan od napadača.

- Neko za stolom uspeo je da potegne pištolj i zapuca jer smo videli i jednog od napadača, koji je krvav trčao pedesetak metara - kaže jedan od očevidaca.

Napadači su u opštem metežu uspeli da pobegnu do hotela „Mogren", odakle im se gubi svaki trag. Policija je na licu mesta pronašla više od 15 čaura različitog kalibra. I pored blokade cele Budve, nisu uhapšeni, ali je nekoliko kamera u restoranu snimilo napadače.

Prema nezvaničnim informacijama, motiv krvavog obračuna u Budvi dovodi se u vezu sa spornim vlasništvom nad restoranom i hotelom „Jadranska straža". Pre dve godine, restoran je kupila Ruskinja Svetlana, koja se navodno letos posvađala sa svojim partnerom iz Rusije jer je ostala kratkih rukava u poslovnim transakcijama. Prema jednoj verziji, novi suvlasnici su postali ubijeni Ukrajinac Šuto i Rakočević, koji su oterali njenog dotadašnjeg partnera, a oštećini Rus je unajmio ljude koji su u četvrtak „namirili račune". Prema izvoru iz policije podgoričkog dnevnika „Vijesti", među napadačima se nalazio Nikšićanin Giga Zindović, kao i jedan policajac sa prezimenom Zeković. Tako da je, prema drugoj verziji, Ruskinja zapravo ušla u posao sa Zindovićem, koji je i organizovao mafijaški obračun u Starom gradu. Kako saznajemo, misteriozna Ruskinja nije u Budvi već tri dana. Kako saznajemo, crnogorska policija juče je uhapsila jednu osobu na tivatskom aerodromu, koja se spremala da napusti Crnu Goru. Prema nezvaničnim informacijama, reč je o prijatelju Nikšićanina Gige Zindovića, ali za sada nije poznato da li je uhapšeni učestovovao u obračunu u Budvi.

Kako saznajemo, ubijeni Vladimir Rakočević u Budvu je stigao pre dva dana iz Češke, gde se poslednjih godina bavi prodajom nekretnina. Ubijeni Šuto i Vladimir Janković takođe su se nalazili u Češkoj „na privremenom radu", dok je Željko Janković živeo u Španiji. Jankovići nemaju dosije u srpskoj policiji. B. Jelovac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.