Izvor: B92, 10.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvoje ranjeno u eksploziji bombe

Leskovac -- Jedna osoba je teže a jedna lakše povređena u eksploziji bombe "kašikare" noćas bačene na kafić "Tunajt" u centru Leskovca.

Kako je saopštila leskovačka policija, u incidentu koji se dogodio dva sata nakon ponoći teže je povređena Nadežda D. (23), a lakše Slavoljub M. (36).

U saopštenju se dodaje da je bombu u kafić, u kojem se održavala privatna žurka, bacio Marko J. (25) iz Leskovca kojem je istražni sudija odredio jednomesečni pritvor.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Slavoljuba J. je geler od bombe pogodio u desnu potkolenicu i on je nakon ukazane pomoći pušten kući, a geleri su Nadeždi D. polomili desnu ruku i ona se nalazi na odeljenju ortopedije leskovačke bolnice.

"Krenula sam kući kad sam čula jaku eksplozijy od koje sam pala i izgubila dah. U tom momentu nisam znala da sam pogođena. Ubrzo je

stiglo obezbeđenje 'Tunajta' i pozvalo hitnu službu", kazala je agenciji Beta Nadežda D, kojoj će ruka biti operisana narednih dana.

Istražni sudija Goran Stojanović nije mogao da potvrdi ocene obezbeđenja "Tunajta" da je Marko J. bacio ofanzivnu bombu, ali je u izjavi Beti kazao da je prava sreća što se nije dogodila veća tragedija, budući da se u kafiću nalazilo između 200 i 300 mladih.

Prema navodima šefa obezbeđenja tog kafića Saše Maldenovića, Marko J. je pokušao da bez ulaznice uđe na žurku, a kada je u tome sprečen, otrgao se i iz džepa izvukao i aktivirao kašikaru, bacivši je svom snagom na kafić.

Bomba se, međutim, odbila od limeni zid i eksplodirala nekoliko metara dalje u travi.

Od siline detonacije, koja se čula u prečniku od dva kilometra, uništen je jedan automobil, oštećena metalna konstrukcije klupe u parku, a geleri su na nekoliko mesta probili aluminijumski zid kafića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.