Izvor: B92, 16.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvogodišnjak ubijen u porodici

Zrenjanin -- U dečjoj bolnici u Tiršovoj ulici u Beogradu od posledica nasilja u porodici juče je umro dvogodišnji dečak Goran D.

Zrenjaninska policija odmah je počela istragu o ovom slučaju, a tačne okolnosti pod kojima je dete umrlo pokazaće obdukcija narednih dana. Dvogodišnje dete ostalo je pre desetak dana sa dve godine starijim bratom i tetkom u kući u Žitištu, pošto je njegova majka odvela četvoromesečnu bebu na vakcinaciju. Goranova tetka je inače duševna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bolesnica i ostala je sa decom kako bi ih pričuvala.

Prema tvrdnjama dečakove majke, ona se nekoliko sati kasnije vratila kući, i zatekla stravičan prizor, za koji krivi sestru. Njena sestra u međuvremenu je nestala iz kuće.

"Goran je ležao dole, sav krvav. On je imao modricu na vratu i ne znam kako ga je povredila. Bebu sam odvela kod lekara, stariji četvorogodišnji sin je bio sa Goranom. Moja sestra je i letos bila kod nas, i tada je tukla tog starijeg. Nismo ništa rekli, ćutali smo, ali sada ne mogu", kaže majka preminulog dečaka.

Iako su povrede bile vidljive, majka je mislila su da nisu opasne, pa dečaka niko nije odveo kod lekara, sve do prošle subote kada dete gubi svest i počinje da kašlje krv.

PR MUP-a Zrenjanin Željko Štrbac kaže da je policiji devetog decembra prijavljeno da je u Urgentni centar u Zrenjaninu doneto dvogodišnje dete sa vidnim povredama i podlivima po vratu.

"Zbog ozbiljnosti povreda dete je prevezeno u beogradski Urgentni centar, gde su lekari konstatovali teške telesne povrede opasne po život. Po primljenoj prijavi obavljen je razgovor i sa roditeljima, kako bismo otkrili okolnosti nastanka povreda."

Snimanja glave deteta, koja su urađena odmah u beogradskom Urgentnom centru, pokazala su da dečak ima veliki otok mozga, koji je bio opasan po život.

"Spoljašnji znakovi, odnosno modrice po vratu i skener glave ukazuje da je najverovatnije reč o davljenju. Ove povrede su, nažalost, izazvale smrt dečaka", kaže načelnik neurohirurškog odeljenja Urgentnog centra Branko Đurović.

Zločin nad malim detetom potresao je stanovnike Žitišta, malog mesta nadomak Zrenjanina, u kome se svi poznaju. "Jako mi je žao zbog ove tragedije. Da je Dragana tražila bilo kakvu pomoć, pomogla bih joj kao i kada ga je rodila. Žao mi je, ipak je on bio bespomoćno dete koje nije moglo da se brani", ispričala je uz suze komšinica.

Istražni sudija Okružnog suda u Zrenjaninu naredio je obdukciju dečakovog tela, a rezultati biće gotovi narednih dana. Do tada, zrenjaninska policija prikuplja podatke i izjave kako bi otkrili počinioca ovog zločina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.