Izvor: B92, 04.Mar.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve osobe ubijene u akciji policije

Požarevac -- Dve osobe su poginule, a jedan policajac je teško ranjen tokom akcije požarevačke policije u selu Ranovac u ponedeljak, saopštio je MUP Srbije. Poginuo je Nebojša Mitrović i jedna, za sada, neidentifikovana osoba, dok je teško ranjen policajac Sladjan Stanojević. U saopštenju se navodi da je do tragičnih dogadjaja došlo nakon policijske intervencije s ciljem da dovede na lekarski pregled Mitrovića i jedno nepoznato lica, jer su se oni, kako navodi policija, "duže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vreme neuobičajeno ponašali i pretnjama, blokadama puta i na slične načine, maltretirali meštane sela Ranovac, izveštava dopisnik Radija B92 Radoslavka Despotović.

U ponedeljak je u selu kod Petrovca od 9 sati ujutro do 16.30 trajao je okršaj policije sa dvojicom verskih fanatika. Hitna medicinska služba uz asistenciju policije trebalo je da izvrši prisilnu hospitalizaciju Nebojše Mitrovića i jednog N.N. lica, radi obavljanja psihijatrijskog pregleda, jer se kod njih verovatno radilo o indukovanoj psihozi. Na poziv da izađu iz Mitrovićeve porodične kuće nisu pristali. Najpre su pretili motkama, a zatim je N.N. pucao na policiju i povredio službenika OUP Petrovac Slađana Stanojevića, koji je sa teškim povredama prebačen na VMA u Beogradu. Na pucnjavu su reagovale Stanojevićeve kolege, smrtno ranivši Mitrovićevog prijatelja. Narednih pet sati Mitrović je proveo sa majkom u kući, a u pomoć je pozvana specijalna antiteroristička jedinica koja je u njegovu kuću ubacila gas. Navodno, se radilo o acetofenolu. Mitrović je potom izašao iz kuće pucajući, a zatim je i njega policija smrtno ranila. Nezvanično saznajemo da je N.N. lice Dragomir Dragojević koji je u ovaj kraj došao iz Bujanovca, naselivši se 1994. godine u selu Vitovnica, u kojem se i istoimeni manastir. U eparhiji braničevskoj saznaje se da nije bio sveštenik, da je bespravno nosio mantiju i da sveštenim licima u kraju nije bio poznat kao vernik. Drugi izvori tvrde da je ranije bio kaluđer, ali da je raščinjen zbog pronevere novca. On i Mitrović po rečima meštana, izlazili su iz kuće samo noću. Protiv Mitrovića su komšije više puta podnosile prijave. Navodno su on i Dragojević na grudima nosili natpis: ubice, pokajte se.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.