Dve osobe poginule, tri povređene u eksploziji na Cetinju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2024, 10:43

Dve osobe poginule, tri povređene u eksploziji na Cetinju

Dve osobe su poginule, a tri su povređene jutros u blizini Sportskog centra na Cetinju kada je aktivirana eksplozivna naprava, saopštila je crnogorska policija.

Bomba bila postavljena na drvetu, aktivirana daljinskim upravljačem

Eksplozivna naprava koja je jutros aktivirana na Cetinju, kada su stradale dve, a povređene tri osobe, bila je postavljena na drvetu - a aktivirana je daljinskim upravljačem.

Naprava je aktivirana u 9.10, a u eksploziji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sztradali su Petar Kaluđerović i Dragan Roganović, piše Pobjeda.

Portal CdM prenosi da se Tokom uviđaja došlo do pretpostavki da je eksplozivna naprava aktivirana kad su Kaluđerović i Roganović ulazili u auto, kao i da su od detonacije popucala stakla na zgradi Sportskog centra i da je na mestu eksplozije otkinuto drvo.

Po operativnim policijskim podacima Kaluđerović, Roganović i dvojica povređenih pripadnici su "škaljarskog klana", piše CdM i dodaje da su Roganović i Kaluđerović od ranije poznati policiji.

Hirurg Peđa Milošević izjavio je da je na Cetinju u eksploziji bombe povređeno petoro od kojih je dvoje zbog težine povreda preminulo - jedno u cetinjskoj bolnici, a drugo u Podgorici.

Milošević je rekao da je na cetinjsku hirurgiju dovedeno troje, dok je dvoje odvezeno privatnim kolima u Podgoricu.

Teško povređeni Dragan Roganović je, kako kaže, preminuo u bolnici na Cetinju i pored velikih napora lekara da ga reanimiraju.

Dvoje ostalih, među kojima je i kako kaže bakica, slučajna prolaznica, će se izvući, iako su prebačeni u Podgoricu, radi daljih analiza.

Naglasio je da su mu kolege rekle da je u Kliničkom centru Crne Gore u toku operacija Jovanovića kojem je eksplozija između ostalog raznela nogu.

Prema njegovim rečima, svi povređeni su mladi od 25 do 50 godina, osim bakice od oko 65 godina.

Roganović je, prema njegovim rečima, stigao u bolnicu u teškom stanju, bez vitalnih znakova života.

"Eksplozija mu je povredila pluća, glavu, oči. Bile su to povrede i krvarnje visokog stepena. Pokušali smo reanimaciju da ga vratimo u život. Intubirali ga, ubacili tubus i dali kiseonik. Pokušali manuelno masažom srca da ga vratimo u život. Međutim, povrede su bile takve da nismo uspeli ništa da uradimo", kazao je on.

Što se tiče ostalih dvoje - momka Borozana povredili su ga šrapneli u vrat, noge, abdomen.

"Krvario je i zaustavili smo krvarenje. Mislim da smo ga u stabilnom stanju poslali u Podgoricu, ... ali smatramo da smo ga stabilizovali. Druga pacijent je prolaznik bakica od 65-66 godina, koja se ti slučajno našla i koje je pogodio šrapnel u glavu, u vrat i u ramena", rekao je on i dodao da je bakica u stabilnom stanju poslata u Klinički centar Crne Gore gde smo je poslali da se proveri da li ima intrakranijalno krvarenje ispod lobanje.

"Smatram da nema krvarenja i da će se bakica izvući", rekao je Milošević.

Kaluđerović koji je privatno prevezen u Podgoricu je, umro, a Jovanovića su sad uveli u salu i bore mu se za život, Takođe su veoma teške povrede, rekao je hirurg.

Jovanović se nalazi u Kliničkom centru Crne Gore, povređena su mu oba donja ekstremiteta, jedna noga mu je skoro raznesena.

"Ima veoma teške povrede grudnog koša", kazao je hirurg koji je podsetio da sejutros na Cetinju se oko 9 sati osetila snažna eksplozija koja je zatresla celu bolnicu.

"Sve čaše su skoro pale sa stolova. Mislili smo da je to neko miniranje puta. Međutim eksplodirala je bomba postavljena ispod automobila", dodao je on za Tanjug.

Prema nezvaničnim saznanjima podgoričkih medija, obojica stradalih u eksploziji bili su pripadnici škaljarskog klana.

Crnogorsko tužilaštvo: Ne zna se ko je aktivirao bombe na Cetinju

Državna tužiteljka Crne Gore Danka Ivanović Đerić izjavila je danas da se još ne zna ko je jutros aktiviranjem bombe na Cetinju usmrtio dve, a povredio tri osobe, da je uviđaj u toku i prikupljaju se dokazi.

"Uviđaj je rađen u prisustvu policije i forenzičara, kao i veštaka za požare i eksplozivne naprave", rekla je tužiteljka novinarima na Cetinju, prenose podgoričke Vijesti.

Milatović: Država se mora još odlučnije suprotstaviti organizovanom kriminalu

Eksplozija na Cetinju, u kojoj su stradale dve osobe, a više njih povređeno, signal je da se država mora još odlučnije suprotstaviti organizovanom kriminalu kako bi se naši građani u svakom trenutku osećali bezbedno, saopštio je predsednik crne Gore Jakov Milatović.

"Posebno je zabrinjavajuća činjenica da se današnji tragičan događaj zbio u blizini škole i drugih ustanova od javnog značaja. Očekujem brzu i odlučnu reakciju svih nadležnih institucija. Država mora obezbediti mir i sigurnost svojim građanima", napisao je Milatović na platformi X (Tviter).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bombaški napad na Cetinju: Dve osobe poginule, povređene tri

Izvor: Danas, 20.Jun.2024

Dve osobe su poginule, a više ih je povređeno jutros na Cetinju, nakon što je aktivirana eksplozivna naprava nedaleko od tamošnjeg Sportskog centra, javljaju lokalni mediji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.