Izvor: B92, 25.Avg.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve avionske nesreće u Rusiji

Moskva -- U dve avionske nesreće u Rusiji, u razmaku od tri minuta, u utorak uveče je poginulo 89 osoba.

Dve nesreće nije preživeo niko od putnika i članova posade, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije. U toku je potraga za ostacima poginulih i "crnim kutijama".

Avion "TU 134" koji je leteo za Volgograd i "TU 154" za Soči srušili su se skoro istovremeno oko 23:00 po moskovskom vremenu. Prvi avion, u kojem je bilo 34 putnka i 8 članova posade, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srušio se 26 minuta po poletanju, kada je dostigao "bezbednu visinu". Avion je neposredno pre katastrofe izgubio kontakt s kontrolom leta. Delovi aviona otkriveni su u blizini sela Bušelaki, 180 km od Moskve. Preživelih nema, izjavili su predstavnici Ministarstva za vanredne situacije. Očevici tvrde da je padu aviona prethodila snažna eksplozija.

Ostaci drugog aviona nađeni su u sredu ujutro blizu Rostova na Donu. Taj avion poleteo je s 38 putnika i 8 članova posade i nestao sa radara svega nekoliko minuta posto je prvi avion "TU 134" izgubio kontakt s centrom. Trenutak pre toga, "TU 154" je poslao signal o otmici. Očevici iz Rostova tvrde da su videli eksplozije na nebu. Jedna od "crnih kutija" drugog aviona takođe je nađena. Avion se, kao i volgogradski, nalazio na "bezbednoj visini", a bio je udaljen oko 400 kilometara od destinacije. Oba aviona poletela su sa moskovskog aerodroma "Domodedovo".

Aviokomapanije ciji su se avioni srusili tvrde da su letelice bile tehnički ispravne. U međuvremenu, pronađene su sve crne kutije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.