Izvor: B92, 17.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva požara u Leskovcu

Leskovac -- U ataru leskovačkog sela Rajino Polje izgorelo je 10 hektara borove i hrastove šume i pet hektara niskog rastinja.

Komandir vatrogasno-spasilačke jedinice u Leskovcu Mile Nikolić kazao je agenciji Beta da je požar izbio juče oko 13 sati i da je "nadljudskim naporom" dve ekipe vatrogasaca, kojima su u pomoć pritekli i radnici Srbijašuma, ugašen oko 17.45 sati.

"Da nismo presekli požar, vatrena stihija bi progutala još nekoliko desetina hektara šuma", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kazao je Nikolić Beti.

Pretpostavlja se da je požar izazvan paljenjem strnjišta i korova na njivama, ali počinilac još nije pronađen. Leksovački vatrogasci su u poslednjih 48 sati intervenisali 13 puta i to uglavnom na otvorenom prostoru.

Izgorela laboratorija Doma zdravlja

U požaru koji je noćas izbio oko 2.30 izgorele su tri prostorije laboratorije Doma zdravlja.

Prema navodima glavnog tehničara Doma zdravlja Gorana Stamenkovića, uništeni su jedan kompjuter, stolovi, stolice i zavese.

"Još ne znamo u kakvom je stanju tumor marker (aparat), kao i nekoliko aparata za hemijsku analizu. Spolja gledano, oni nisu oštećeni", kazao je Stamenković.

Požar je izbio u odeljenju gde je smešten aparat za tumorske markere. Pretpostavlja se da su požar izazvale pokvarene elektroinstalacije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.