Izvor: B92, 16.Nov.2010, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duško Šarić odbacio optužbe

Bijelo Polje -- Duško Šarić (33) iz Pljevala, brat odbeglog Darka Šarića, saslušan je u Bijelom Polju, i odbacio sve optužbe koje ga dovode u vezu s trgovinom narkoticima.

On je negirao sve navode krivične prijave, koja ga tereti da je član organzovane kriminalne grupe od 53 člana s prostora bivše Jugoslavije i Italije.

Njegov branilac Momčilo Minić kaže da Šarić nije mogao detaljno da se brani jer prijavom nije precizirano koje mu se radnje stavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na teret, ali želi da iznese svoju odbranu jer tvrdi da nema veze sa švercom kokaina.

Advokat Minić je kazao da će njegov branjenik sutra biti izveden pred istražnog sudiju suda u Bijelom Polju, koji će odlučiti da li će mu odrediti pritvor.

Policija Crne Gore uhapsila je Duška Šarića i dva srpska državljanina - Vitomira Bajića i Srpka Klisura iz Priboja, na osnovu poternice Interpola u Rimu, a u sklopu međunarodne policijske operacije "Loptice".

Duško Šarić je mlađi brat odbeglog Darka Šarića, koga potražuje srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal kao organizatora grupe koja je pokušala da prošvercuje više od dve i po tone kokaina iz Latinske Amerike u Evropu, i za pranje novca koji je stekao kriminalnim delatnostima.

U nastavku akcije "Balkanski ratnik", danas je na teritoriji Italije, Crne Gore, Slovenije i Srbije uhapšeno oko 80 osumnjičenih za trgovinu drogom, koji se dovode u vezu sa odbeglim Darkom Šarićem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.