Duševni bolesnik nožem ubio troje i ranio sedam ljudi, među kojima i četvoro dece

Izvor: Press, 16.Maj.2010, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duševni bolesnik nožem ubio troje i ranio sedam ljudi, među kojima i četvoro dece

Psihički bolesnik Nedim Fejzić (40) u nastupu ludila nožem je ubio troje, a teško ranio sedam osoba, od čega četvoro dece od jedne do četiri godine!
Krvavi zločin dogodio se preksinoć oko 18 časova u selu Hlapčevići kod Visokog kada je pijani Fejzić krenuo da kolje svoje komšije. Braneći se od pomahnitalog ubice, meštani su lopatama po glavi i telu izudarali napadača, koji je potom savladan i uhapšen!
Prema nezvaničnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << informacijama, ubijeni su Zineta Rožajac (35), njen svekar Mehmed Rožajac (74) i Dževada Bašini (40), a ranjeni su Dževad Herceglija (47), Salih Kapo (53), Fatima Bukva (31), braća Edin (2) i Sedin (2) Bukva, Adna Rožajac (4) i Emir Bašini (2). Svi povređeni prebačeni su u Klinički centar Koševo, gde su hitno operisani i lekari se bore za njihove živote.
Od meštana saznajemo da je krvavi pir ubica započeo u kući Zinete Rožajac, gde je ubio nju i njenog svekra Mehmeda. Nesrećna žena je pokušala da spase svoju ćerku od ubice, ali ju je ubica stigao i zaklao. Nakon toga, poludeli Fejzić nožem je nasrnuo na decu koja su se igrala u dvorištu i pri tome je nožem je u stomak ubo Adnu Rožajac, braću Edina i Sedina Bukvu i Jamakovića.
U tim trenucima u selu je zavladala panika, narod je bežao u kuće, a jedni drugima vikali su da beže sa ulice jer „manijak ide selom i ubija ljude". Dok je deo komšiluka bežao pred poludelim ubicom, dobar deo meštana pokušao je da mu se suprotstavi. Jedan od njih bio je i taksista Salih Kapo, koji je u borbi sa ubicom proboden u predelu stomaka. Poludeli Fejzić potom je zapalio Kapin automobil „pasat", a onda je nastavio da ide od dvorišta do dvorišta i napada komšije. Presreo je Dževadu Bašini i na mestu je ubio, a onda je teško ranio njenog sina Emira Bašinija. Poludeli Fejzić zatim je nasrnuo na Fatimu Bukvu, majku povređenih dečaka, a zatim i na Dževada Hercegliju.

Ubrzo je na lice mesta došlo i nekoliko policajaca, koji su zajedno sa meštanima prvo pokušali da umire Fejzića i da ga nagovore da baci nož. Međutim, napadač ih nije slušao pa su ga okružili u jednom dvorištu i neko od meštana udario ga je lopatom po glavi. Od udarca Fejzić je pao, pa su se meštani i policajci bacili na njega, oteli mu nož i stavili lisice. Poludeli ubica je i nakon toga pružao otpor, pokušavao je da se otrgne, ali su ga policajci na silu ugurali u automobil.
U policiji saznajemo da je ubica izbeglica iz Rogatice, koji je nakon rata živeo na Ilidži u Sarajevu, a poslednjih sedam meseci boravio je u iznajmljenoj kući u Hlapčevićima kod svoje majke. U tri navrata Fejzić se lečio na psihijatrijskim klinikama, a po izlasku iz bolnice morao je da uzima lekove. Očigledno je, međutim, da to nije činio, pošto je počinio krvavi masakr.
- Ne poznajemo dobro tog čoveka jer se skoro doselio u selo. Majka mu je bolesna i nepokretna žena, a o njemu smo samo čuli da je izbegao iz Rogatice i da je ranije bio u ludnici - pričaju meštani Hlapčevića, ne znajući da kažu šta bi mogao biti motiv ovog masakra.
Ranjenim žrtvama, ali i povređenom napadaču prva pomoć je ukazana u Hitnoj pomoću u Visokom, ali su zbog težine povreda svi prebačeni u Klinički centar Koševo u Sarajevu, gde su hitno operisani. Portparol KC Koševo Biljana Jandrić rekla je juče da je dvoje od četvoro ranjene dece i dalje u teškom stanju.
- Dvoje dece je posle operacije smešteno na Pedijatrijsko odeljenje intenzivne nege, a drugo dvoje je smešteno na Kliniku za dečju hirurgiju. Uglavnom su u pitanju povrede abdomena, ali reč je o veoma maloj deci koja su doživela strašan šok i videćemo kako će se njihov oporavak dalje odvijati - istakla je Jandrićeva.

Ona kaže da su i Herceglija i Kapo zadobili povrede abdomena, zbog čega su operisani, a Fatima Bukva zadobila je povrede lica, odnosno presečen joj je nerv, zbog čega je takođe zadržana na daljem lečenju.
- Dvojica muškaraca su nakon operacije smeštena na Kliniku za anesteziju i reanimaciju i njihovo stanje je trenutno stabilno. Žena koja je zadobila posekotinu lica nalazi se van životne opasnosti, ali se i dalje nalazi u bolnici, jer se među povređenim nalazi dvoje njene dece - rekla je Jandrićeva.
Ona kaže da je napadač Nedim Fejzić smešten na Kliniku za neurohirurgiju, gde ga čuva policija.
- On je imao manji hematom na glavi, urađena je drenaža i njegovo stanje je stabilno - ističe Biljana Jandrić.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.