Dušan Mihajlović osuđen zbog klevetanja Bebe Popovića

Izvor: Glas javnosti, 17.Mar.2011, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dušan Mihajlović osuđen zbog klevetanja Bebe Popovića

BEOGRAD-Bivši ministar policije Dušan Mihajlović osuđen je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu na maksimalnu novčanu kaznu 200.000 dinara, zbog javnog klevetanja nekadašnjeg šefa vladinog Biroa za informisanje Vladimira Popovića Bebe.

Sudija Violeta Jovanović oglasila je bivšeg ministra krivim jer je u štampanim i elektronskim medijima neistinito Popovića povezivao s organizovanim kriminalom, vršenjem paralelne vlasti i optuživao ga za izvršenje najtežih krivičnih dela, čime >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je naneo štetu njegovom ugledu i dostojanstvu.

Ukoliko ne isplati navedeni iznos, sud je presudom odredio da će mu kaznu zameniti zatvorom i to po jedan dan za svakih 1.000 dinara.

Mihajlović ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, inače ovaj slučaj zastareva krajem jula.

Popović je tužio Mihajlovića jer je, kako se navodi u tužbi, u okviru organizovane medijske kampanje u periodu dužem od mesec dana, 2007. godine, u 47 tekstova, intervjua i izjava, "na najgrublji način klevetao Popovića u vezi s njegovom ulogom u vladi pokojnog premijera ZoranaĐinđića.

U spornim tekstovima koji su objavljeni u štampanim medijima, Mihajlović je Popovića povezivao s organizovanim kriminalom i optuživao ga za izvršenje najtežih krivičnih dela.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.