Dugo tolerisan kriminal

Izvor: Politika, 25.Sep.2009, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dugo tolerisan kriminal

Zaštićenih, koji sarađuju sa kriminalnim grupama, više ne sme da bude ni unutar policije ni unutar državnih organa – poručio ministar policije Ivica Dačić prilikom posete Valjevu

Valjevo – Srpski ministar policije Ivica Dačić, tokom jučerašnje posete Valjevu, izjavio je da je zadovoljan radom ovdašnje Policijske uprave u proteklih pet meseci posle sprovedenih krupnih kadrovskih promena na njenom čelu. On je istovremeno potvrdio da je u proteklih nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << godina na području ovog grada i Kolubarskog okruga tolerisan kriminal što je za posledicu imalo suočavanje s najtežim krivičnim delima. Uz čvrsto uveravanje, poručio je da zaštićenih ubuduće neće biti, a ponajpre u redovima policije i državnih organa.

– Smatramo da su protekla neprijatna događanja u Valjevu dobar pokazatelj da policija može kvalitetno da odradi svoj posao. Isto tako kao što policiji treba da stvori uslove za svoj dobar rad, ona takođe mora da bude odgovorna i da sprečava sve one unutar svojih redova ili unutar državnih organa koji imaju bilo kakve veze s kriminalnim grupama. U Valjevu je dugo godina tolerisana jedna takva nedozvoljena aktivnost što je i bio razlog za veliki broj ubistava i drugih teških krivičnih dela – kazao je ministar Dačić.

Na pitanje novinara da li će iz redova valjevske policije neko odgovarati što se duži period „gledalo kroz prste” uhapšenoj organizovanoj kriminalnoj grupi koju je predvodio Milan Lazarević, iz ovog grada, ministar je kratko odgovorio da će istraga protiv svih odgovornih biti dovedena do kraja. Što se tiče bezbednosti građana Valjeva, ministar je potvrdio da će ona biti maksimalna, i da uz osavremenjavanje ovdašnje Policijske, uprave u vezi sa tim pitanjem ozbiljno računaju na podršku lokalne vlasti, jer se radi o jednom od retkih gradova u Srbiji koji je pored donošenja dokumenta Strategije unapređenja bezbednosti formirao i Savet za bezbednost.

B. Novović

[objavljeno: 26/09/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.