Državni funkcioneri na  oprezu zbog plaćenih ubica iz Crne  Gore

Izvor: Blic, 28.Feb.2010, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državni funkcioneri na oprezu zbog plaćenih ubica iz Crne Gore

Po nalogu bosova crnogorske mafije u Srbiji je ubijeno nekoliko funkcionera. Pavle Bulatović, Branko - Bata Bulatović i Boško Buha likvidirani su kao mete plaćenih ubica, koje su crnogorski mafijaši poslali u Beograd. Po nalogu istog klana plaćene ubice odlazile su i u Hrvatsku, a poslednji obavljeni zadatak bilo je ubistvo vlasnika „Nacionala“ Ive Pukanića.

- Razotkrivanje klana Darka Šarića ugrozilo je bezbednost najviših državnih funkcionera koji vode istragu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Šarić je pod zaštitom najmoćnijeg crnogorskog mafijaškog bosa i zbog toga se preduzimaju sve mere kako udarac srpskih bezbednosno-policijskih službi na pljevaljski klan ne bi doveo do toga da budu ugroženi ljudi koji direktno rukovode istragom - kaže za „Blic" izvor iz vrha MUP Srbije.

On navodi i da je Darko Šarić, osumnjičen za šverc 2,7 tona kokaina, pod prismotrom naše policije bio sve do 21. januara, kada je Specijalno tužilaštvo objavilo da se protiv njega, kao prvoosumnjičenog u slučaju „Balkanski ratnik", vodi istraga.

- Godinu dana pre pokretanja postupka tužilaštva trajala je istraga koju je na razotkrivanju kriminalnih aktivnosti ovog klana vodila BIA. Svi Šarićevi specijalni telefoni, koje je koristio on i njegovi najbliži saradnici, razotkriveni su i prisluškivani. Međutim, svi ti telefoni su „isključeni" od kada je protiv njega pokrenuta istraga - kaže naš izvor.

On navodi da je srpska policija u poslednjih mesec dana u kontaktu sa kolegama drugih država proveravala mogućnost da je Šarić iz Crne Gore našao utočište kod njih.

- Šarić je kokain distribuirao po celoj Evropi i u većini zemalja se vode postupci protiv njegovih lokalnih dilera. Sa svim tim državama razmenili smo informacije, za njim je raspisana crvena poternica Interpola i ukoliko se pojavi u bilo kojoj evropskoj zemlji, biće uhapšen. Nema zemlje koja bi narko-bosu ovakvog kalibra pružila utočište - kaže naš izvor.

On navodi da upravo zbog toga naša policija veruje da Darko Šarić nije ni napuštao Crnu Goru i da se i dalje najverovatnije krije na primorju, i to pod zaštitom bosa tamošnje mafije. Ta „zaštita" upravo je razlog zbog kojeg je dalji nastavak akcije „Balkanski ratnik" ocenjen kao „rizičan po bezbednost osoba uključenih u istragu".

- Crnogorska mafija ima svoje plaćene ubice koje su i ranije ubijale po Beogradu. Na njihovoj meti bili su pripadnici suparničkih klanova, ali i državni funkcioneri, čija su ubistva narušavala bezbednost Srbije - kaže naš izvor.

On navodi da ovakve zadatke za crnogorsku mafiju obavlja nekoliko ekipa koje su u vrlo bliskim vezama sa bosom podzemlja od koga je, prema saznanjima našeg MUP-a, potekla naredba za ubistvo Pavla Bulatovića, Bate Bulatovića, Boška Buhe, ali i atentata na Ivu Pukanića u Zagrebu.

- Ubistvo Ive Pukanića u oktobru prošle godine razotkrilo je veze vođa svih najmoćnijih klanova na prostoru Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Spisak optuženih ilustruje piramidu organizovanog kriminala na Balkanu, od plaćenog ubice Željka Milovanovića, hrvatskog kraka u kome su najbliži „operativci" Sretena Jocića, njegovog glavnog saradnika i kuma Slobodana Đurovića, ali i Jocića lično. U istrazi ovog slučaja utvrđene su i Jocićeve veze sa hrvatskim podzemljem na čelu sa generalom Vladimirom Zagorcem, ali i sa crnogorskom mafijom, vođom tamošnjeg podzemlja i klanom „Amerika" - kaže izvor „Blica".

Nestao najopasniji ubica iz Trebinja

Prema saznanjima „Blica", u dosijeima srpske policije kao najopasniji plaćeni ubica crnogorske mafije označen je jedan muškarac rodom iz Trebinja.

- On je angažovan za najodgovornije zadatke. Međutim, njemu se u poslednje vreme misteriozno gubi svaki trag - kaže izvor „Blica".

Ministar tuži Medojevića

Ministar poljoprivrede Crne Gore Milutin Simović najavio je da će tužiti lidera Pokreta za promene Nebojšu Medojevića zbog njegove izjave da se Simović u više navrata u Pljevljima sastao sa Darkom Šarićem i da je avgusta 2009. godine viđen u njegovom društvu u pljevaljskoj diskoteci „Municipijum". Beta

Likvidacije koje se vezuju za crnogorsku mafiju

PAVLE BULATOVIĆ

Pavle Bulatović, jugoslovenski ministar odbrane, ubijen je 7. februara 2000. u restoranu FK Rad dok je za stolom sedeo sa direktorom „YU garant banke" generalom Vukom Obrado­vićem i vlasnikom restorana Mirkom Kneževićem. Interesantno je da je Knežević pre mesec dana uhapšen u Srbiji u istrazi slučaja Šarić, zbog sumnje da je skrivao njegovog bliskog saradnika Nebojšu Joksovića. Za ubistvo Bulatovića Anketni odbor Skupštine optužio je Ivana Delića, koji je u tom izveštaju okarakterisan kao plaćeni ubica crnogorske mafije i tamošnjeg DB-a. Ove optužbe Delić je demantovao, a protiv njega u Srbiji nikada nije pokrenut nijedan postupak.

BOŠKO BUHA

Ubistvo policijskog generala Boška Buhe u junu 2002. jedini je policijski „rešen

slučaj". Za atentat na ovog bivšeg načelnika beogradske policije optužena je ekipa Željka Maksimovića Make, drugog plaćenog ubice crnogorske mafije, koji je za ovu likvidaciju angažovao Nikolu Maljkovića. Obojica optuženih su u bekstvu.

BRANKO BULATOVIĆ

Ivan Delić dovodio se u vezu i sa ubistvom Branka - Bate Bula­tovića, sledećom likvidacijom za koju se pretpostavlja da je u Beogradu izvršena po nalogu iz Crne Gore. Bata Bulatović, generalni sekretar FS SCG, ubijen je 26. marta 2004. na Terazijama, ispred sedišta Saveza. Napadač je iz neposredne blizine pucao Bulatoviću u potiljak, zatim pobegao i do sada nije identifikovan.

PAVLE BULATOVIĆ

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.