Državljani Srbije uhapšeni zbog prevoza migranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2015, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državljani Srbije uhapšeni zbog prevoza migranata

Mađarska policija uhapsila je nedaleko od granice sa Srbijom tri državljana Srbije zbog prevoza ilegalnih migranata.

Kako je saopštila Policijska kapetanija pogranične Županije Čongrad, juče oko 3 časa, na auto-putu M5, u blizini naselja Reske, koje se nalazi nedaleko od graničnog prelaza Horgoš, zaustavljeno je vozilo nemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Srbije.

U tom vozilu, kako se navodi, nalazilo se 10 putnika, inostranih državljana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji nisu mogli dokazati svoj legalan boravak u Mađarskoj. U saopštenju nije precizirano iz koje zemlje potiču putnici.

Pola sata kasnije, takođe u okolini naselje Reske, zaustavljena su dva automobila kojima su upravljala dva državljanina Srbije, a u kojima se nalazilo ukupno devet državljana Sirije koji su nameravali da se ilegalno domognu zapadne Evrope.

Protiv državljana Srbije pokrenut je postupak zbog krijumčarenja ljudi, dok su migranti predati u nadležnost imigracionih organa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mađarska: Uhapšeni državljani Srbije zbog prevoza migranata

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Maj.2015

Mađarska policija uhapsila je nedaleko od granice sa Srbijom tri državljana Srbije zbog prevoza ilegalnih migranata...Kako je saopštila Policijska kapetanija pogranične Županije Čongrad, juče oko 3 časa, na auto-putu M5, u blizini naselja Reske, koje se nalazi nedaleko od graničnog prelaza Horgoš,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.