Država neće	moći da naplati od „zemunaca“ dug 2,5 miliona evra

Izvor: Blic, 12.Dec.2011, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država neće moći da naplati od „zemunaca“ dug 2,5 miliona evra

Pripadnici zemunskog klana će, po svemu sudeći, ostaće državi dužni popriličnu sumu, možda čak i više od dva i po miliona evra, zbog troškova sudskih procesa u kojima su osuđeni na višedecenijske kazne zatvora zbog serije ubistava, otmica, iznuda... Naime, Specijalni sud je pokrenuo izvršne postupke protiv članova zemunskog klana za naplatu 5.221.806 dinara i 2,1 milion evra na ime sudskih troškova.

Međutim, većina osuđenih na svoje ime nema nepokretnu i pokretnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << imovinu koja može da pokrije sudske troškove. Miloradu Ulemeku Legiji je već oduzet deo kuće od 178 kvadrata na Ceraku jer nije dokazao da ju je stekao legalno. Finansijska istraga je pokazala da ostali članovi klana - braća Aleksandar i Miloš Simović nemaju ništa od imovine na svoje ime jer se kuća vodi na oca, a restoran i pečenjara koju su držali bili su pod zakupom.

Povezane vesti: Nastaviti istragu o političkoj pozadini atentata na Đinđića Suđenje Luki Bojoviću u odsustvu iz drugog pokušaja Suđenje Simoviću i Kaliniću za ubistvo premijera Novo suđenje Simoviću i Kaliniću zbog atentata Ekskluzivno: Nađen stan u Madridu gde je Kalinić ubio i iskasapio Jurišića

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.